U Subotici otvoren novi pogon nemačke fabrike „Continental”

U Subotici otvoren novi pogon nemačke fabrike „Continental”

Danas je u Subotici otvoren novi pogon kompanije za proizvodnju delova za autoindustriju Continental, u kojoj će biti zaposleno više od 500 novih radnika.

Premijer Aleksandar Vučić, koji je pre otvaranja razgovarao sa predstavnicima rukovodstva fabrike, istakao je da je i ova fabrika dokaz da vlada ispuni sve ono što dogovori sa investitorima, a na dobrobit građana Srbije.

On je istakao da će na mestu gde je novi pogon za 500 novih radnika nekada bilo blato i klaljuga i da su mnogi vrteli glavom kada je bilo rečeno da će da nikne fabrika, a ona je nikla nakon devet meseci.

Kako je rekao, Vlada Srbije i građani su pomogli da se ova investicija ostvari i naznačio da je vlada dala oko tri miliona evra, a investitor, Continental, 14,5 miliona evra.

Vučić je naveo da će u fabrici posao naći i građani iz drugih opština, a ne samo Subotice, u kojoj je sve manje onih koji žele posao, a nemaju ga.

To nije loše, rekao je Vučić i istakao da je ponosan na naše radnike.

Continental novim pogonom povećava kapacitete za dodatnih 12.000 kvadratnih metara proizvodnog i magacinskog prostora, kao i prateće infrastrukture.

U Subotici će se proizvoditi cevi i cevni sistemi za pogonski sklop automobila na oko 20.000 metara kvadratnih radne površine i sa punom zaposlenošću od 1.150 radnika koja će biti dostignuta u narednim godinama. Ovi delovi će se isporučivati proizvođačima automobila u Evropi.

Fabrika proizvodi i delove za poljoprivredne, teretne i industrijske mašine.

“Continental” je 2016. godine, sa svojih pet divizija, ostvario preliminarni promet od 40,5 milijardi evra i trenutno zapošljava više od 220.000 radnika u 56 zemalja.

Na svečanosti su bili i direktor “Continental Contiteć” Živko Topalović, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, predsedik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i ekonomski ataše u ambasadi Nemacke Katrin Čiganovski.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Evro oslabio prema dolaru, funta pod pritiskom slabijih podataka sa tržišta nekretnina
Next Coca-Cola HBC Srbija ponovo proglašena najboljom kompanijom

You might also like

Turizam 0 Comments

Mišković želi InterContinental u Zagrebu

Srpska kompanija Delta Holding, u vlasništvu biznismena Miroslava Miškovića, s InterContinental Hotel Groupom IHG vodi pregovore oko dolaska hotela InterContinental u Zagreb.

Najvažnije vesti 1Comments

Ekonomisti: Aerodromi su sada najtraženija roba

Veliko interesovanje investitora za uzimanje u koncesiju beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” je očekivano jer su sada aerodromi najtraženija roba, rekao je agenciji Beta ekonomista Ivan Nikolić.

Kompanije 1Comments

Efektiva: 9 načina kako nas operateri varaju

Kada klijent zaključi ugovor na dve godine, a želi da ga raskine posle dva meseca, operater zahteva da plati i ostalih 18 meseci iako mu uslugu nije isporučio.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply