Samsung: Skidanje velikih fajlova najnovijim 5G bežičnim ruterom za nekoliko minuta

Samsung: Skidanje velikih fajlova najnovijim 5G bežičnim ruterom za nekoliko minuta

Prema rečima stučnjaka, od trenutka kada 5G tehnologija bude globalno rasprostranjena, brzina internet konekcije biće dovoljna da za nekoliko minuta preuzmemo 4K filmove, igrice i softver, prenosi Business Insider.

5G je sledeći korak u evoluciji bežičnog interneta, a dolazi nakon 4G LTE-a koji je danas najrasprostranjeniji oblik bežične tehnologije. Naime, na ovogodišnjem Svetskom mobilnom kongresu u Barseloni, Samsung je predstavio svoj 5G bežični kućni ruter koji može da postigne brzinu i do 4 gigabita po sekundi (500 MB po sekundi).

U prevodu, ta brzina će omogućiti transfer “teških” podataka na uređaje – igra od 50 GB će se na vašem pametnom telefonu ili PC-u naći za manje od dva minuta, dok ćemo 4K film od 100 GB skinuti za manje od četiri minuta.

Ono što stručnjaci ističu je da će takve brzine nažalost biti moguće samo u savršenim uslovima. Međutim, razumno je zaključiti da će većina korisnika biti sasvim zadovoljna i sa 50 odsto kapaciteta takvih rutera koji u današnjoj 4G verziji koštaju oko 270 evra.

Nažalost, cena novih 5G routera još nije poznata.

Što se tiče bežičnog pokrića 5G za mobilne uređaje poput pametnih telefona, američki Verizon će već ove godine pokriti pojedine gradove. Što se tiče globalno rasprostranjene 5G tehnologije, očekuje se 2020. godine.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous I besplatno zdravstvo u Srbiji ima cenu
Next Izbori u Holandiji: Zašto Holanđani neće slediti put Britanaca

You might also like

Kompanije 0 Comments

Wizz Air ukida letove iz Beograda za Nirnberg i Fridrihshafenv

Aviokompanija Wizz Air će u narednim mesecima ukinuti pet linija iz bivše Jugoslavije zbog slabih rezultata,ali će to nadoknaditi dodavanjem dodatnih kapaciteta na drugim linijama, prenosi ExYu Aviation News.

Telekomunikacije 0 Comments

Kompanija Verizon preuzima Yahoo po nižoj ceni

Američka telekomunikaciona kompanija Verizon kupiće internet poslovanje Yahoo s popustom od 350 miliona dolara u odnosu na prethodno dogovorenih 4,8 milijarde dolara, zbog bezbednosnih propusta kojim je ugroženo više od

Tema dana 0 Comments

Ubrzana realizacija ruskog kredita, smena direktora zbog kašnjenja potrebne dokumentacije

Infrastruktura železnice Srbije je ubrzala realizaciju projekata koji se finansiraju ruskim kreditom i zbog kašnjenja potrebne dokumentacije smenjeni su odgovorni direktori, izjavio je danas v.d. generalni direktor tog preduzeća Dušan

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply