Evro oslabio prema dolaru, funta pod pritiskom slabijih podataka sa tržišta nekretnina

Evro oslabio prema dolaru, funta pod pritiskom slabijih podataka sa tržišta nekretnina

Evro se na međunarodnim tržištima valuta opet trguje ispod nivoa 1,06 dolara, nakon što je jutros nakratko dosegao 1,0603 dolara.

Trenutno se evrom trguje oko nivoa 1,0570 dolara, a značajnije promene prema dolaru se očekuju tokom dana kada se objave trgovinski podaci u SAD.

Evro je oslabio i prema japanskoj valuti, 0,06%, na 120,49 jena, dok je ojačao prema, švajcarskom franku 0,16%, na 1,0727 franaka za evro i u odnosu na britansku funtu, 0,27%, na 0,8668 centi.

Vrednost britanske valute je pala prema skoro svima drugima u svetu, a u odnosu na američki dolar, funta je oslabila za 0,36%, na 1,2183 dolara, najniži nivo od polovine januara.

Funta je jutros pod pritiskom poataka sa tržišta nekretnina, koji pokazuju da su cene nekretnina u Velikoj Britaniji u februaru porasle “samo” 0,1 odsto, na mesečnom nivou, dok su u poređenju sa istim mesecom u 2016. porasle 5,1 odsto, što je najsporiji rast cena nekretnina od jula 2013. godine. Tokom 2016. godine cene nekretnina su u proseku porasle 5,7 odsto.

Pored toga, proces izlaska Velike Britanije iz EU biće komplikovaniji nego što se pre mislilo. Naime, britanski gornji Dom lordova nije prihvatio plan premijerke Tereze Mej za Brexit, koji je trebao biti aktiviran do kraja marta. To ne dovodi u pitanje plan zakona koji dozvoljava aktiviranje člana 50 Lisabonskog sporazuma, ali će izazvati kašnjenje usvajanja tog teksta koji omogućava pokretanje procedura razlaza s Evropskom unijom.

Izvor:Agencije
Previous Izbori u Holandiji: Zašto Holanđani neće slediti put Britanaca
Next U Subotici otvoren novi pogon nemačke fabrike „Continental"

You might also like

Wall Street: Signal za povećanje kamatnih stopa pogurao indekse

Akcije na američkom tržištu su ojačale u ponedeljak, predvođene finansijskim sektorom, nakon što su se investitori zagrejali za mogućnost da Fed poveća kamatne stope ove godine.

Cene nafte u petak porasle iznad 47 dolara

Cene nafte ponovo su u petak na međunarodnim tržištima prekoračile nivo od 47 dolara, poduprte dogovorom vodećih proizvođača o smanjenju proizvodnje koji je ublažio uticaj naznaka o slabijoj letnoj potražnji

Dinar je danas oslabio, kurs 118,77

Dinar je danas oslabio za 0,2 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs je 118,7742 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply