Severna Koreja ispalila balističke rakete u japanske vode

Severna Koreja ispalila balističke rakete u japanske vode

Severna Koreja ispalila je danas četiri zabranjene balističke rakete koje su preletele oko 1.000 kilometara, od kojih su tri sletele u vode za koje Japan tvrdi da su njegova ekskluzivna ekonomska zona, saopštili su južnokorejski i japanski zvaničnici.

Za sada nije poznato koji je tip raketa ispaljen, ali administracija američkog predsednika testiranje smatra provokacijom, navela je agencija AP.

List The New York Times preneo je tokom vikenda da uprkos naporima koji se ulažu u usavršavanje, kako je navedeno, sajber i elektronskih napada protiv balističkog programa Severne Koreje, SAD i dalje ne mogu da suzbiju aktivnosti Pjongjanga.

Japanski zvaničnici su naveli da su tri od četiri ispaljene rakete sletele u vode nad kojima Tokio ima suverena prava za istraživanje i eksploatisanje resursa.

Prema rečima sa južnokorejskih zvaničnika, rakete su ispaljene iz provincije Severni Pjongan.

Pjongjang je u proteklih nekoliko meseci sproveo seriju testiranja raketa, uključujući novu raketu srednjeg dometa koju je ispalila u februaru.

SAD imaju 28.500 vojnika raspoređenih u Južnoj Koreji i 50.000 u Japanu, zbog, kako se navodi, moguće agresije iz Severne Koreje.

Izvor:Beta
Previous Kinezi pripremili dugačku listu uslova za preuzimanje RTB-a Bor
Next Skupština Metalca krajem aprila, predložena dividenda 80 dinara po akciji

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Turska pokrenula veliku vojnu akciju protiv kurdskih pobunjenika

Turske oružane snage pokrenule su vojnu operaciju velikih razmera protiv kurdskih pobunjenika u jugoistočnoj provinciji Dijarbakir.

Geopolitika 0 Comments

Koliko je američki embargo koštao Kubu?

Američki finansijski i trgovinski embargo proteklih šest decenija kubansku privredu je koštao 130 milijardi dolara, objavila je agencija Ujedinjenih nacija, čija se procena podudara sa vladom u Havani.

Geopolitika 0 Comments

Sirija: Vladine snage preuzela punu kontrolu nad Alepom

Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, nakon što su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je danas neimenovani izvor iz sirijske vojke.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply