Suficit u budžetu Srbije u ovoj godini 11,5 milijardi dinara

Suficit u budžetu Srbije u ovoj godini 11,5 milijardi dinara

Suficit u budžetu Srbije u prva dva meseca ove godine iznosio je 11,5 milijardi dinara, zahvaljujući odlučnim reformama koje sprovodi Vlada Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

“Potvrdu ispravne fiskalne politike nedavno je Srbija dobila i od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je potvrdio izuzetne rezultate postignute u svim segmentima dogovorenih reformi, a posebno u domenu fiskalne konsolidacije”, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo finansija je podsetilo da je bilo planirano da na kraju februara manjak u budžetu bude 25,8 milijardi dinara, što znači da je rezultat za 37,3 milijardi dinara bolji od očekivanog.

Na znatno bolji rezultat, kako je objašnjeno, uticala je podjednako i bolja naplata prihoda od 18,2 milijarde dinara, što je za 12,2 odsto više od planiranih prihoda u prva dva meseca ove godine.

Ministarstvo finansija je, kako piše u saopštenju, “odlučno da nastavi sa reformom poreske politike i unapređenjem zakonodavstva i time doprinese boljem poslovnom ambijentu, jačanju investicionih aktivnosti, otvaranju novih radnih mesta i boljem standardu građana”.

Izvor:Beta
Previous Dostupno već od ponedeljka: Do 70 odsto bespovratnih sredstava podrške preduzetnicima
Next Uskoro novi tender i novi model privatizacije Galenike

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Vrednost izvoza u Rusiju 471 milion USD u prvoj polovini 2017.

Izvoz iz Srbije na rusko tržište u prvoj polovini godine vredeo je 471 milion USD i veći je za 24,1% u odnosu na isti period 2016, a očekuje se da

Makroekonomija 0 Comments

Kineska kompanija CEFC u Srbiji želi da ulaže u voće, mleko, meso

Sektori mesa, mleka, mlečnih proizvoda, voća i povrća najzanimljiviji su predstavnicima kineske kompanije za investiranje.

Makroekonomija 0 Comments

Michael Davenport: EU tri milijarde evra donirala Srbiji za 15 godina

Evropska Unija je za 15 godina donirala Srbiji tri milijarde evra, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije ambasador Michael Davenport i poručio da će EU i dalje nastaviti da pomaže

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply