Suficit u budžetu Srbije u ovoj godini 11,5 milijardi dinara

Suficit u budžetu Srbije u ovoj godini 11,5 milijardi dinara

Suficit u budžetu Srbije u prva dva meseca ove godine iznosio je 11,5 milijardi dinara, zahvaljujući odlučnim reformama koje sprovodi Vlada Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

“Potvrdu ispravne fiskalne politike nedavno je Srbija dobila i od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je potvrdio izuzetne rezultate postignute u svim segmentima dogovorenih reformi, a posebno u domenu fiskalne konsolidacije”, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo finansija je podsetilo da je bilo planirano da na kraju februara manjak u budžetu bude 25,8 milijardi dinara, što znači da je rezultat za 37,3 milijardi dinara bolji od očekivanog.

Na znatno bolji rezultat, kako je objašnjeno, uticala je podjednako i bolja naplata prihoda od 18,2 milijarde dinara, što je za 12,2 odsto više od planiranih prihoda u prva dva meseca ove godine.

Ministarstvo finansija je, kako piše u saopštenju, “odlučno da nastavi sa reformom poreske politike i unapređenjem zakonodavstva i time doprinese boljem poslovnom ambijentu, jačanju investicionih aktivnosti, otvaranju novih radnih mesta i boljem standardu građana”.

Izvor:Beta
Previous Dostupno već od ponedeljka: Do 70 odsto bespovratnih sredstava podrške preduzetnicima
Next Uskoro novi tender i novi model privatizacije Galenike

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Izvoz u Rusiju u prvih šest meseci veći za 18 odsto

Izvoz u Rusku Federaciju je u prvih šest meseci povećan za 18 odsto, a vrednost izvezene robe je oko 380 miliona dolara.

Makroekonomija 0 Comments

NBS: Međugodišnja inflacija u novembru 2,8 odsto

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, potrošačke cene su u novembru ostale nepromenjene (0,0%).

Makroekonomija 0 Comments

MAT: Nezaposlenost smanjena na 13,8 odsto

Saradnici Ekonomskog instituta u Beogradu su danas saopštili da je u trećem kvartalu 2016. godine stopa nezaposlenosti u Srbiji pala na 13,8 odsto, a od 450.000 nezaposlenih dve trećine posao traži duže

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply