Suficit u budžetu Srbije u ovoj godini 11,5 milijardi dinara

Suficit u budžetu Srbije u ovoj godini 11,5 milijardi dinara

Suficit u budžetu Srbije u prva dva meseca ove godine iznosio je 11,5 milijardi dinara, zahvaljujući odlučnim reformama koje sprovodi Vlada Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

“Potvrdu ispravne fiskalne politike nedavno je Srbija dobila i od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je potvrdio izuzetne rezultate postignute u svim segmentima dogovorenih reformi, a posebno u domenu fiskalne konsolidacije”, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo finansija je podsetilo da je bilo planirano da na kraju februara manjak u budžetu bude 25,8 milijardi dinara, što znači da je rezultat za 37,3 milijardi dinara bolji od očekivanog.

Na znatno bolji rezultat, kako je objašnjeno, uticala je podjednako i bolja naplata prihoda od 18,2 milijarde dinara, što je za 12,2 odsto više od planiranih prihoda u prva dva meseca ove godine.

Ministarstvo finansija je, kako piše u saopštenju, “odlučno da nastavi sa reformom poreske politike i unapređenjem zakonodavstva i time doprinese boljem poslovnom ambijentu, jačanju investicionih aktivnosti, otvaranju novih radnih mesta i boljem standardu građana”.

Izvor:Beta
Previous Dostupno već od ponedeljka: Do 70 odsto bespovratnih sredstava podrške preduzetnicima
Next Uskoro novi tender i novi model privatizacije Galenike

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Japanski BDP porastao iznad očekivanja

Bruto domaći proizvod Japana porastao je za 1,9 posto u drugom kvartalu u odnosu na isto lanjsko razdoblje, potpomognut poboljšanom ličnom potrošnjom, no i dalje su prisutni rizici zbog globalne trgovinske

Makroekonomija 0 Comments

Pad japanske fabričke proizvodnje

Japanska fabrička proizvodnja opala je u julu 2017, pošto su proizvođači smanjivali robu na zalihama, pokazuju podaci vlade.

Makroekonomija 0 Comments

NBS očekuje investicije od oko 1,8 milijardi evra

Kako je Srbija i dalje privlačno mesto za ulaganje, tako se i u ovoj, kao i u prošloj godini, očekuje priliv direktnih stranih investicija od oko 1,8 milijardi evra, govore procene Narodne

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply