Zorana Mihajlović: EPS oprostio dug Železnici

Zorana Mihajlović: EPS oprostio dug Železnici

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Železnice Srbije sve račune za struju plaćaju, a da su nagomilani troškovi koje je to javno preduzeće imalo za prethodnih 10 godina rešeni u januaru tako što je dogovoren otpust duga sa Elektroprivredom Srbije (EPS).

Mihajlović je rekla da dug ne postoji i da nisu tačne informacije o dugovanju u milijardama. U Železnicama je urađen veliki iskorak u reformisanju i jedan od problema su bili nagomilani dugovi, kojih više nema, svaki račun koji dođe u bilo koje od četiri ptreduzeća Železnica Srbije redovno se plaća, rekla je Mihajlović novinarima u poseti Samostalnom sindikatu putara.

Kako je ukazala, primer kako treba reformisati javno preduzeće je Železnica Srbije.

Blic je danas objavio da EPS od 20 kompanija na dan 10. januar 2017. godine potražuje čak 22 milijarde dinara ili oko 200 miliona evra, a na listi dužnika su i Železnice Srbije sa 2,7 milijardi, s tim što su smanjile dug za 45 miliona dinara.

Izvor: Agencije
Previous Federika Mogerini: EU nepotpuna sve dok Srbija ne bude deo evropske porodice
Next London: Vozači Ubera moraju da znaju engleski jezik

You might also like

Transport

BMW pretekao Mercedes na američkom tržištu luksuznih vozila

Kompanija BMW pretekla je Deimlerov Mercedes-Benc na američkom tržištu luksuznih automobila prvi put ove godine, i povećavši mesečnu prodaju ostavila iza sebe svog najvećeg rivala, izveštava agencija Bloomberg.

Kompanije

Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

Aviokompanija Etihad objavila je poslovne rezultate u 2016. godini po kojima beleži gubitak od 1,87 milijardi dolara, objavio je Bloomberg.

Društvo

Južnokorejci ne kupuju američka vozila

Korejci ne kupuju američke automobile, jer smatraju da zaostaju za evropskim modelima po pitanju sofisticiranosti, potrošnje goriva i generalnog utiska.