London: Vozači Ubera moraju da znaju engleski jezik

London: Vozači Ubera moraju da znaju engleski jezik

Taksi kompanija Uber izgubila je u petak sudsku bitku kojom je želela sprečiti londonskog regulatora da prisili njene vozače da dokažu da znaju engleski.

Uber je firma sa sedištem u San Francisku koja omogućuje korisnicima da naruče privatnog vozača putem aplikacije za pametne telefone. Zbog toga je suočena sa zabranama širom sveta kako regulatori hvataju korak s tehnološkim inovacijama koje menjaju tradicionalno poslovanje.

Uber je u avgustu podneo tužbu nakon što je javno telo Promet za London (TfL) odlučilo da bi vozači trebali dokazati da mogu komunicirati na engleskom, uključujući zadovoljavanje standarda čitanja i pisanja koji je Uber ocenio previsokim.

“TfL ima pravo zahtevati da privatni vozači dokažu da znaju engleski”, presudio je sudija John Mitting, odbacivši tužbu.

Uber tvrdi da će zbog toga bez dozvola za prevoz putnika ostati gotovo 33.000 njegovih privatnih vozača u Londonu i najavljuje žalbu na presudu.

Britanski sud u oktobru je odlučio da Uber mora tretirati vozače koji rade za njega kao radnike i plaćati im minimalnu platu i naknadu za godišnji odmor, na što se firma žali.

Uber je ipak uspeo blokirati TfL-ove predloge da vozači imaju stalno osiguranje te da uspostavi call-centar koji bi radio 24 sata na dan.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Zorana Mihajlović: EPS oprostio dug Železnici
Next U januaru Srbiju posetilo 160.000 turista

You might also like

Kompanije 0 Comments

Samsung ulaže 9 milijardi dolara u svoje poslovanje

Samsung Display je prema navodima, započeo veliko širenje svojih proizvodnih potencijala za OLED panele.

Tema dana 0 Comments

Protiv agencije „S.A.B. travel” predlog za oduzimanje licence

Svi koji su uplatili putovanje preko turističke agencije „S.A.B. travel” zaključno sa 22. junom neće otići na odmor jer je ta agencija otkazala sve aranžmane.

Kompanije 0 Comments

Facebook koristi skoro 2 miliona korisnika mesečno

Tokom svog finansijskog izveštaja za četvrto tromesečje, Facebook je objavio da rastu prihodi kao i da sekorisnička baza konstantno uvećava.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply