Roberto Azevedo reizabran na funkciju generalnog direktora STO

Roberto Azevedo reizabran na funkciju generalnog direktora STO

Generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO) Roberto Azevedo obezbedio je u utorak (28. februara 2017. godine) drugi mandat na toj funkciji, uz obećanje da će nastaviti sa uspesima ove organizacije uprkos izazovnim vremenima sa kojima je suočena globalna trgovina.

Obraćajući se novinarima posle zvaničnog reizbora, Azevedo je rekao da je STO “danas snažnija organizacija nego 2013. godine” kada je počeo njegov prvi četvorogodišnji mandat, prenosi agencija France presse.

On je podsetio na prošlonedeljnu ratifikaciju Sporazuma o ublažavanju trgovinskih uslova, što je prvi multilateralni sporazum STO ikada, koji je stupio na snagu.

– Očigledno je, međutim, da su ovo izazovna vremena za multilateralni trgovinski sistem, a pretnja od protekcionizma ne može biti ignorisana – izjavio je Azevedo.

On je, takođe, pokušao da ublaži perspektive mogućeg ekonomskog konflikta između SAD i Kine, u situaciji kada isto tako rastu tenzije na relaciji Vašington-EU, navodi agencija AFP.

– Ne bi trebalo da govorimo o trgovinskom ratu. Nadam se da možemo da izbegnemo sve što čak i izdaleka naliči na to – kazao je Azevedo.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Dun & Bradstreet: Srbija u grupi zemalja sa umerenim rizikom poslovanja
Next Svakog dana na sajtu YouTube pogleda se milijardu sati videa

You might also like

Kompanije

Ukrajinska aviokompanija UIA planira letove za Beograd od 2022.

Ukraine International Airlines (UIA) namerava da pokrene nove linije u narednih pet godina, među kojima su i letovi za Zagreb i Beograd.

Kompanije

Smolić na čelu kompanije Victoria Group

Nadzorni odbor kompanije Victoria Group imenovao je Ivicu Smolića za novog generalnog direktora te kompanije.

Trgovina

Srbija na sajmu turizma u Dubaiju

Na međunarodnom sajmu turizma Arabian Travel Market ATM 2016 , koji traje od 25. do 28. aprila, Turistička organizacija Srbije predstaviće i ove godine turističku ponudu Srbije u Dubaiju.