Indijski Tafe zainteresovan za IMT

Indijski Tafe zainteresovan za IMT

Indijska grupa Tafe je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju.

Oni žele da proizvode traktore za pre svega evropsko, ali i afričko i azijsko tržište, izjavio je direktora kompanije Tafe Kamal Ahuja koji je zadužen za Evropu.

“Tafe je i dalje zainteresovan za IMT i trenutno je u pregovorima sa Vladom Srbije”, rekao je Ahuja, koji je učestvovao na Drugom zasedanju Biznis foruma Srbija – Indija.

Drugo zasedanje Biznis foruma Indija – Srbija je održano nakon nedavne posete premijera Srbije Aleksanda Vučića Indiji.

Ahuja je rekao da pregovori sa Vladom Srbije teku dobro i izrazio očekivanje da će biti postignut dogovor o zajedničkom obnavljanju IMT brenda.  On, ipak, nije želeo da otkrije o kom tačno modelu saradnje se pregovara, kako kaže, stateškom partnerstvu ili kupovini IMT-a.

Ahuja je rekao da je Tafe grupa velika indijska kompanija, najviše se bavi proizvodnjom traktora, ali i proizvodnjom dizel motora, baterija i akumulatora, kao i delovima za automobilsku i traktorsku industriju.

Tafe ima promet od 2,5 milijarde dolara godišnje i ima fabrike u Turskoj, Kini i Indiji, dodao je Ahuja.

“Kada je reč o traktorima, mi u Srbiji od početka šezdesetih godina prošlog veka imamo saradnju sa IMT i IMR. IMT je trenutno u stečaju, ali mi imamo tehnologiju koja je slična IMT traktorima. Mi smo kao brend prisutni svuda”, rekao je Ahuja Tanjugu.

Tafe bi, prema njegovim rečima, htela da proizvodi traktore u Srbiji kao “made in Serbia” traktor da bi mogli da budu prisutni na tražištima gde bi bili konkurentniji.

“Jer, ne bi bilo carine, transport bi bio jeftiniji, a rok isporuke brži. IMT je u stečaju, ali mi smo i dalje zainteresovani za IMT da bi proizvodili traktore u Srbiji”, naveo je Ahuja.

On kaže da je Tafe u saradanji sa IMT-om otkako je upostavljena saradnja napravio promet od oko 250 miliona dolara i da su zato i zainteresovani da obnove IMT brend.

Ahuja je naglasio da Srbija ima stručnu radnu snagu koja je veoma kvalifikovana u toj industriji zbog dugogodišnjeg iskustva.

“Sa tog stanovišta bismo bili idealno pozicionirani da iz Srbije budemo prisutni u Evropi i eventualno Africi i Aziji, sa brendom IMT. A, koji će oblik biti, da li strateško partnerstvo ili će Tafe da otkupi IMT u stečaju još ne znamo pošto će to zavisiti od pregovora sa Vladom Srbije”, dodao je on.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Seli se stari buvljak u Pančevu, lokacija još uvek nepoznata
Next Srbija: Od sutra cene nekrentina na sajtu Republičkog geodetskog zavoda

You might also like

Kompanije 0 Comments

Bosch otvara još 500 radnih mesta

Kompаnijа Bosch Srbijа će u 2016. godini investirаti još deset milionа evrа i zаposliti još oko 500 ljudi.

Agrobiznis 0 Comments

MK Commerce proglašen za najvećeg izvoznika žitarica u Srbiji

Prema oceni stručnog žirija Novosadskog sajma poljoprivrede, MK Commerce, članica MK Group, proglašena je za najvećeg izvoznika žitarica i uljarica.

Mobilni telefon pamti sva mesta koja ste posetili

Bez obzira na to koristite li IOS ili Android, telefoni imaju načine na koje prate gde su njihovi vlasnici bili, a svi ti podaci ostaju zabeleženi u njihovoj memoriji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply