Evro stabilan, u fokusu prvo obraćanje Donalda Trampa američkom Kongresu

Evro stabilan, u fokusu prvo obraćanje Donalda Trampa američkom Kongresu

Evrom se u danas trguje iznad nivoa 1,06 dolara, nakon što se jutros nakratko spustio na 1,057 dolara.

Evro je ojačao i prema britanskoj funtu, 0,38%, i ruskoj rublji 0,5 odsto, dok je prema japanskom jenu i švajcarskom franku oslabio 0,42%, odnosno 0,4 odsto.

U centru pažnje finansijskih tržišta je, večeras po američkom, a oko tri sata ujutro po evropskom vremenu, prvo obraćanje američkog predsednika Kongresu, u kojem će Tramp izneti glavne okosnice svoje politike, što bi, kako se nadaju tržišta, moglo baciti svetlo na njegove planove po pitanju poreske politike i fiskalnih stimulansa.

“Nekako mi se čini da u sredu ujutro nećemo znati ništa značajnije o “velikoj” poreskoj reformi”, mišljenja je Lutz Karpowitz, valutni strateg u Commerzbank.

U očekivanju Trampovog obraćanja Kongresu, tržišta su ignorisala podatke kao što je pad inflacije u Francuskoj u februaru na 1,4 odsto, ili neočekivani rast u Italiji na 1,6 odsto. Zanemaren je i podatak o najsporijem tempu rasta BDP-a Sjedinjenih Država u poslednjih pet godina.

Izvor:Agencije
Previous Evropske berze: Akcije proizvođača oružja podstakle rast indeksa
Next Dinar ojačao 0,1 odsto prema evru

You might also like

Evropske berze zabeležile porast na početku nedelje

Na evropskim berzama u ponedeljak ujutro cene akcija su porasle, nastavljajući uzlazni trend od prošle nedelje, jer se ulagači nadaju dobrim kvartalnim poslovnim rezultatima kompanija.

Beogradska berza: Najprometniji Imlek, jaka tražnja za Energoprojektom

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je mali promet i neznatnu promenu berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju je iznosila 6,9 miliona RSD (55,7 hiljada EUR), dok se indeks Belex15

Funta porasla nakon snažnih podataka iz britanskog proizvodnog sektora, evro blago ojačao prema dolaru

Vrednost funte u četvrtak je naglo porasla nakon što su najnoviji podaci ukazali na snažan oporavak britanskog proizvodnog sektora u avgustu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply