Evro stabilan, u fokusu prvo obraćanje Donalda Trampa američkom Kongresu

Evro stabilan, u fokusu prvo obraćanje Donalda Trampa američkom Kongresu

Evrom se u danas trguje iznad nivoa 1,06 dolara, nakon što se jutros nakratko spustio na 1,057 dolara.

Evro je ojačao i prema britanskoj funtu, 0,38%, i ruskoj rublji 0,5 odsto, dok je prema japanskom jenu i švajcarskom franku oslabio 0,42%, odnosno 0,4 odsto.

U centru pažnje finansijskih tržišta je, večeras po američkom, a oko tri sata ujutro po evropskom vremenu, prvo obraćanje američkog predsednika Kongresu, u kojem će Tramp izneti glavne okosnice svoje politike, što bi, kako se nadaju tržišta, moglo baciti svetlo na njegove planove po pitanju poreske politike i fiskalnih stimulansa.

“Nekako mi se čini da u sredu ujutro nećemo znati ništa značajnije o “velikoj” poreskoj reformi”, mišljenja je Lutz Karpowitz, valutni strateg u Commerzbank.

U očekivanju Trampovog obraćanja Kongresu, tržišta su ignorisala podatke kao što je pad inflacije u Francuskoj u februaru na 1,4 odsto, ili neočekivani rast u Italiji na 1,6 odsto. Zanemaren je i podatak o najsporijem tempu rasta BDP-a Sjedinjenih Država u poslednjih pet godina.

Izvor:Agencije
Previous Evropske berze: Akcije proizvođača oružja podstakle rast indeksa
Next Dinar ojačao 0,1 odsto prema evru

You might also like

Berza

Produktna berza: Zaustavljen dvonedeljni pad cena zrna soje i pšenice

Poslednja nedelja avgusta na Novosadskoj „produktnoj berzi“ protekla je sa nešto manjim obimom trgovanja u odnosu na prethodnu.

Najvažnije vesti

Wall Street: Signal za povećanje kamatnih stopa pogurao indekse

Akcije na američkom tržištu su ojačale u ponedeljak, predvođene finansijskim sektorom, nakon što su se investitori zagrejali za mogućnost da Fed poveća kamatne stope ove godine.

Berza

Dinar ojačao 0,1 odsto prema evru

Dinar je ojačao 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za utorak iznosi 123,2900 dinara za evro.