Evro stabilan, u fokusu prvo obraćanje Donalda Trampa američkom Kongresu

Evro stabilan, u fokusu prvo obraćanje Donalda Trampa američkom Kongresu

Evrom se u danas trguje iznad nivoa 1,06 dolara, nakon što se jutros nakratko spustio na 1,057 dolara.

Evro je ojačao i prema britanskoj funtu, 0,38%, i ruskoj rublji 0,5 odsto, dok je prema japanskom jenu i švajcarskom franku oslabio 0,42%, odnosno 0,4 odsto.

U centru pažnje finansijskih tržišta je, večeras po američkom, a oko tri sata ujutro po evropskom vremenu, prvo obraćanje američkog predsednika Kongresu, u kojem će Tramp izneti glavne okosnice svoje politike, što bi, kako se nadaju tržišta, moglo baciti svetlo na njegove planove po pitanju poreske politike i fiskalnih stimulansa.

“Nekako mi se čini da u sredu ujutro nećemo znati ništa značajnije o “velikoj” poreskoj reformi”, mišljenja je Lutz Karpowitz, valutni strateg u Commerzbank.

U očekivanju Trampovog obraćanja Kongresu, tržišta su ignorisala podatke kao što je pad inflacije u Francuskoj u februaru na 1,4 odsto, ili neočekivani rast u Italiji na 1,6 odsto. Zanemaren je i podatak o najsporijem tempu rasta BDP-a Sjedinjenih Država u poslednjih pet godina.

Izvor:Agencije
Previous Evropske berze: Akcije proizvođača oružja podstakle rast indeksa
Next Dinar ojačao 0,1 odsto prema evru

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Akcije pale na kraju nedelje

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija pale jer ulagače nije impresionirao dugoočekivani plan američke vlade o smanjenju poreza, no tržištima podršku pruža stabilan rast svetske ekonomije.

Azijske berze: Bez želje za rizikom

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno jer ulagači nisu skloni rizičnijim investicijama zbog slabosti globalne ekonomije, dok je jačanje jena izazvalo pad cena japanskih akcija za više od 2

Evropske berze u minusu drugi dan uzastopno

Razočaravajući podaci sa američkog tržišta rada i nastavak pada cena nafte oslabili su danas cene akcija na evropskim berzama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply