Eksplodirao magacin u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, ima povređenih

Eksplodirao magacin u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, ima povređenih

U Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu danas je oko 13 i 45 eksplodirao magacin A28 u kome je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta municije.

Tokom gašenja požara koji je usledio nakon prve eksplozije dogodila se još jedna, u kojoj su povređene četiri osobe.

Blic javlja da se usled visoke temperature urušio krov magacina, a ispod ruševina krova zatrpano je još ljudi.

Povređeni su prebačeni u bolnicu.

Kako javlja RTS, u celom gradu su se zatresli prozori, a četrdeset vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehničko-remontnog zavoda gase požar.

Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je novinarima u Beogradu da je gašenje požara u toku i da će više informacija biti poznato kasnije.

Eksplozivna sredstva u magacinu bila su pripremljena za rasklapanje i uništenje.

Do eksplozije je došlo u pogonu za delaboraciju. Delaboracija municije obuhvataju radnje rastavljanja na sastavne elemente i odstranjivanje baruta, eksploziva i drugih materija iz elemenata i delova projektila.

Vatrogasno-spasilačka brigada u Kragujevcu angažovala je sve raspoložive snage na sanaciji eksplozije. Kako je rečeno agenciji Beta, angažovani su i vatrogasci iz okolnih opština i zaposleni komunalnih preduzeća.

U dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu rečeno je da su na mesto događaja poslata sva raspoloživa vozila iz tog grada, odnosno šest vatrogasnih i jedno terensko vozilo, sa 19 vatrogasaca.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Kličković rekao je da su u Tehničko-remontni zavod poslali svih pet vozila Hitne pomoći i da se dodatno pozivaju u pomoć i medicinski radnici od kuće.

Remont municije u Kragujevcu počeo je još 1853. godine, kada je u sastavu tadašnje Topolivnice osnovana Pirotehnika. Taj pogon je kasnije menjao imena i nazive, a delatnost je 1975. premeštena iz kruga Zavoda “Crvena zastava” i sada se nalazi u nenaseljenom području na starom putu Kragujevac-Jagodina.

Izvor:Agencije
Previous Beogradska berza: Godišnji izveštaj podstakao trgovanje akcjama NIS-a, Jubmes banka dobitnik dana
Next Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala na 13 odsto

You might also like

Društvo 0 Comments

Austrija: Nezaposlenost opala za 8 odsto

Nezaposlenost u Austriji je i u julu dalje opala i to za 8 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Društvo 0 Comments

Danas isplata stipendija za nadarene učenike i studente

Isplata jedanaeste i dvanaeste mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima počinje danas, a mesečni iznos stipendije je 15.000 dinara.

Društvo 0 Comments

Interpol raspisao crvene poternice za troje radikala

Haški tribunal saopštio je danas da je na zahtev tog suda Interpol izdao crvene poternice sa nalogom za hapšenje za troje radikala Petra Jojića, Vjerice Radete i Jova Ostojića.

1 Comment

Leave a Reply