Beogradska berza: Godišnji izveštaj podstakao trgovanje akcjama NIS-a, Jubmes banka dobitnik dana

Beogradska berza: Godišnji izveštaj podstakao trgovanje akcjama NIS-a, Jubmes banka dobitnik dana

Poslednji dan februara na Beogradskoj berzi je doneo dobar promet i nastavak rasta tržišta akcija. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 141,1 milion RSD (1,1 milion EUR), a indeks Belex15 je ojačao 0,3% na 718,8 poena.

Istovremeno, današnjim rastom ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu ušla je u pozitivnu teritoriju u tekućoj godini.

Foto: nis.eu

Foto: nis.eu

Ubedljivo najprometnija akcija bila je Naftna industija Srbija (NIIS) koja se zadržala na 760 RSD, dan nakon što je kompanija objavila rezultate poslovanja za prošlu godinu.Ukupan promet u trgovanju ovom hartijom iznosio je 29,1 milion RSD. NIS je juče izvestio da je u 2016. zabeležio dobit od 15 milijardi RSD, čime je prekinuo dvogodišnji silazni trend krajnjeg rezultata. Uprava je na predstavljanju rezultata izrazila zadovoljstvo startom tekuće godine, jer je u periodu januar-februar ostvarena dobit od 2 milijarde RSD.

Dobitnik dana bila je Jubmes banka (JMBN) koja je nastavila trend solidnih prometa od početka godine. Jubmes je skočio 6,2% na 4.605 RSD uz realizaciju od nepunih 9 miliona RSD.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) se oporavio 2,2% na 1.329 RSD uz trgovanje vredno 3,6 miiona RSD, dok se uz minornu realizaciju Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) spustio 0,4% na 1.173 RSD.

Vranjski Alfa plam (ALFA) je blago porastao na 35.254 RSD uz promet od 0,5 miliona RSD, dok je uz identično trgovanje Fitofarmacija (FITO) dostigla 2.660 RSD.

Na aukcijskom tržištu najprometniji je bio vršački Stup (STUP) koji je zabeležio realizaciju od 2,3 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 6.000 RSD.

Državna obveznica RSO16132, denominovana u evrima, koja dospeva na naplatu 3. februara naredne godine, zabeležila je promet od 0,76 miliona EUR uz prinos od 1,73%.

Izvor: Wisebroker
Previous Predsednički izbori u Srbiji biće održani 2. aprila
Next Eksplodirao magacin u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, ima povređenih

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi porasli nakon objave zapisnika Fed-a

Na Wall Streetu su u srijedu cene akcija porasle, nakon što je zapisnik s poslednje sednice čelnika Feda pokazao da viša inflacija ne znači nužno i ubrzanje tempa povećanja kamatnih

Dolar neznatno niži u odnosu na evro

Dolar se zadržao blizu šestoipomesečnog minimuma u sredu, dok se fokus investitora prebacio sa američke političke scene na monetarnu politiku.

Dinar bez promene prema evru, ojačao 0,4 odsto u odnosu na dolar

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na juče i zvanični srednji kurs za četvrtak iznosi 123,3143 dinara za jedan evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply