Warren Buffet: Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple

Warren Buffet: Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple

Američki milijarder i investitor Warren Buffet je izjavio da je njegov investicioni fond Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple.

“Berkshire Hathaway sada poseduje oko 133 miliona akcija u Appleu, u vrednosti od oko 17 milijardi dolara”, rekao je Buffett (86) za američku TV mrežu CNBC. To je gotovo duplo više u odnosu na 59 miliona akcija koliko je Berkshire posedovao u Appleu krajem prošle godine.

Buffet je gostovao na CNBC nakon što je dan ranije, u godišnjem pismu akcionarima Berkshire Hathawaya, kritikovao hedž fondove, poručujući da njihovi visoko plaćeni menadžeri ne mogu pobediti berzu.

Investitori su, prema njegovim procenama, proćerdali više od 100 milijardi dolara na visoke provizije menadžera sa Vall Streeta u proteklih deset godina, prenosi Russia today.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Neizvesno spajanje Londonske i Deutsche berze
Next Vulin: Subvencije za pokretanja sopstvenog biznisa 700 miliona dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Proizvodnja bakra u RTB Bor već premašila prošlogodišnju

Jedini srpski rudnik bakra, u čijem sastavu posluju majdanpečki i borski rudnici, u novembru je ostvario 4,27 miliona tona iskopina što je najveći mesečni učinak u poslednjih deset godina.

Kompanije 0 Comments

Bosnia Airlines traži investitora

Nakon propasti državne kompanije “BH Airlines”, Bosna i Hercegovina bi mogla dobiti novu domaću aviokompaniju.

Kompanije 0 Comments

Nastavak rasta profitabilnosti T-Mobile-a, spajanje u fokusu

Američki T-Mobile, treća po veličini telekomunikaciona kompanija u većinskom vlasništvu nemačkog Deutsche Telekom-a, objavio je ostvarene rezultate u trećem kvartalu i potvrdio uzlazni trend poslovanja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply