Warren Buffet: Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple

Warren Buffet: Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple

Američki milijarder i investitor Warren Buffet je izjavio da je njegov investicioni fond Berkshire Hathaway više nego duplirao udeo u kompaniji Apple.

“Berkshire Hathaway sada poseduje oko 133 miliona akcija u Appleu, u vrednosti od oko 17 milijardi dolara”, rekao je Buffett (86) za američku TV mrežu CNBC. To je gotovo duplo više u odnosu na 59 miliona akcija koliko je Berkshire posedovao u Appleu krajem prošle godine.

Buffet je gostovao na CNBC nakon što je dan ranije, u godišnjem pismu akcionarima Berkshire Hathawaya, kritikovao hedž fondove, poručujući da njihovi visoko plaćeni menadžeri ne mogu pobediti berzu.

Investitori su, prema njegovim procenama, proćerdali više od 100 milijardi dolara na visoke provizije menadžera sa Vall Streeta u proteklih deset godina, prenosi Russia today.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Neizvesno spajanje Londonske i Deutsche berze
Next Vulin: Subvencije za pokretanja sopstvenog biznisa 700 miliona dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Ada Mall – jedinstvena destinacija za šoping i uživanje

Izgradnja šoping centra Ada Mall u Beogradu počela je u martu ove godine, a ovaj objekat će se izdvajati po specifičnom arhitektonskom rešenju i najviše zelenih površina od svih sličnih

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gazprom povećava isporuku gasa Srbiji za 15% u 2018. godini

Ruska gasna kompanija Gazprom povećaće isporuke prirodnog gasa Srbiji za 15% u 2018. godini, saopštila je pres služba zvaničnog Kremlja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Akcije Tošibe pale 40 odsto za tri dana

Cene akcija japanskog industrijskog giganta i u četvrtak su zabeležile oštar pad, treći dan zaredom.Tako je vrednost Tošibe danas manja za 40 odsto u odnosu na 26. decembar.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply