Beogradska berza: Aerodrom najprometniji, Fitofarmacija među gubitnicima

Beogradska berza: Aerodrom najprometniji, Fitofarmacija među gubitnicima

Neznatan rast tržišta i solidan promet koji su podržale državne obveznice u ponedeljak su obeležili trgovanje na Beogradskoj berzi.

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 37,8 miliona RSD (0,3 miliona EUR), dok je indeks Belex15 ojačao 0,1% na 716,8 poena.

Foto:Telegraf.rs

Foto:Telegraf.rs

Najprometnija akcija na tržištu bio je Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO), koji je zabeležio trgovanje vredno 9,5 miliona RSD što je njegova najveća dnevna realizacija u proteklih mesec dana. Najveći deo prometa ostvaren je na nivou od 1.178 RSD što je 0,3% više u odnosu na cenu od petka.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je zabeležila promet od nepuna 4 miliona RSD po prosečnoj ceni od 760 RSD što je 1,2% više u odnosu na prethodno trgovanje. Na kraju dana NIS je objavio i rezultate poslovanja za prošlu godinu u kojoj je ostvarena dobit od 15 milijardi RSD što je za 3% više u odnosu na godinu pre, čime je zaustavljen dvogodišnji silazni trend krajnjeg rezultata.

Alfa plam (ALFA) je porastao 0,7% na 35.233 RSD uz realizaciju od 2,9 miliona RSD, dok je uz marginalan promet Jedinstvo iz Sevojna (JESV) palo 1,2% na 4.000 RSD.

Messer Tehnogas (TGAS) je blago porastao na 13.409 RSD uz realizaciju od 0,9 miliona RSD, dok je Jubmes banka (JMBN) ojačala 0,8% na 4.336 RSD.

Među većim gubitnicima iz indeksne korpe bila je Fitofarmacija (FITO) koja je pala 2% na 2.655 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD.

Doprinos ukupnom prometu dala je i obveznica RSO16136, denominovana u evrima, kojom se trgovalo u vrednosti od 102 hiljade EUR.

Izvor:

Izvor: Wisebroker
Previous Sankcije Belorusiji produžene na godinu dana, Severnoj Koreji uvedene dodatne
Next Oracle i Mastercard zajedničkim partnerstvom unapređuju digitalnu trgovinu

You might also like

Beogradska berza: Skroman obim trgovanja, indeksi u crvenom

Prvi dan u ovoj nedelji trgovanje na Beogradskoj berzi obeležila je slaba investiciona aktivnost uz pad berzanskih indeksa.

ECB ojačala dolar i sunovratila krunu

Dolar je ojačao prema evru u četvrtak nakon što je ECB zadržala kamatnu stopu na istom nivou, dok je švedska kruna naglo pala.

Svetske berze 0 Comments

Proizvođači nafte izvan OPEC-a dogovorili rezanje proizvodnje za 558.000 barela dnevno

Jedanaest zemalja prozvođačia nafte, koje nisu članice OPEC-a, dogovorile su se u subotu da smanje proizvodnju nafte za 558.000 barela dnevno, saopštila je ta organizacija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply