Prosečna neto zarada u Srbiji 41.508 dinara, u Sjenici prosek 78.467 dinara

Prosečna neto zarada u Srbiji 41.508 dinara, u Sjenici prosek 78.467 dinara

Prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) isplaćena u januaru 2017. godine iznosila je 41.508 dinara, što je nominalno manje za 22,4% i realno manje za 23,5% nego u decembru 2016, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa januarom 2016. godine prosečna neto zarada je nominalno veća za 2,6% i realno za 0,2%.

Prosečna bruto zarada isplaćena u januaru iznosila je 57.231 dinar i nominalno je bila manja za 22,3%, a realno za 23,4% nego u decembru, dok je u odnosu na januar 2016. godine nominalno bila veća za 2,6% i realno za 0,2%.

Prema tumačenju Zavoda za statistiku, prosečne zarade u januaru su manje nego u decembru zbog toga što se uobičajeno krajem godine zbog novogodišnjih i božićnih praznika isplaćuju zarade koje bi inače bile isplaćene početkom godine.

Sa prosekom od 78.467 dinara žitelji Sjenice primili su najveće neto plate prošlog meseca u Srbiji, pokazuju zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Prema podacima zavoda, januarske plate u toj opštini bile su skoro dva puta veće nego ranijih meseci, jer se prosečne zarade u Sjenici godinama unazad kreću oko 35.000 dinara.

Sličan skok zarada ranije se dešavao i u Priboju, a statističari su ga objašnjavali time da su najverovatnije u nekoj od kompanija ili javnih ustanova tokom prošlog meseca isplaćene i zaostale zarade.

Izvor:Beta
Previous Egipat povećava cenu viza za više nego dvostruko
Next Promet nekretnina u Srbiji na nivou pre finansijske krize 2008.

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Jorgovanka Tabaković: Jak dinar je dokaz i da investitori veruju u Srbiju

Bloombergova vest da je dinar druga najbolja valuta sveta u proteklih godinu dana, osim što je lepa i priznanje Narodnoj banci Srbije, jeste i dokaz da naša zemlja u svakom

Makroekonomija 0 Comments

Christine Lagarde: Ove stvari predstavljaju opasnost po globalni rast

Direktorka MMF-a Christine Lagarde upozorila je da finansijska ranjivost, nejednakost i politički rizici predstavljaju opasnost po globalni rast.

Makroekonomija 0 Comments

Razmena Francuske i Srbije 750 miliona evra, cilj milijarda

Saradnja Francuske i Srbije je sve bolja, robna razmena je u 2015. dostigla 750,4 miliona evra, a cilj je da vrlo brzo dostigne milijardu evra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply