Srbija od EU očekuje 50 miliona evra za gasnu interkonekciju sa Bugarskom

Srbija od EU očekuje 50 miliona evra za gasnu interkonekciju sa Bugarskom

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom veoma važan projekat za Srbiju, za koji se očekuje da Srbija uskoro od EU dobije grant od oko 50 miliona evra.

– To je jedan od najvažnijih projekat za našu enegetsku sigurnost. Grant koji tu očekujemo, a koji se nadam da smo dogovorili, od skoro 50 miliona evra je zaista kapitalan za nas i naša vlada i Ministarstvo enegetike je posvećemo realizaciji tog projekta – rekao je Antić u TENT-u u Obrenovcu, koji je posetio zajedno sa generalnim direktorom Evropske komisije za proširenje Christianom Danielssonom.

Antić je dodao da će Srbija realizovati taj projekat u rokovima koji su definisani.

Očekuje se da će taj projekat ući u IPA finansiranje za 2017. i da će Srbija imati operativna sredstva već u 2018. godini, kao i da će u skladu sa dinamikom neophodnom za realizaciju projekta interkonektor biti operativan 2020. godine.

Generalni direktor Evropske komisije za proširenje Christian Danielsson je, takođe, rekao da je izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom važan projekat za Srbiju zbog diversifikacije snabdevanja gasom.

Izvor: Beta
Previous Srbija uvodi poreze na sve digitalne servise i usluge iz inostranstva
Next Novi zakon: "Udarite li ženu, idete u zatvor"

You might also like

Industrija 0 Comments

Otpremnine za radnike Fiata od 4.800 do 12.000 evra

Radnici Fiata koji se opredele za dobrovoljni odlazak dobiće otpremnine, zavisno od godina staža, od 4.800 do 12.000 evra.

Kompanije 0 Comments

Češka auto-industrija traži radnike i u Srbiji

Srednja Evropa u poslednjih godinu dana ne može da nađe stotine hiljada radnika za industrijske zone, pre svega za fabrike automobila.

Industrija 0 Comments

MB Namenska i bugarski VMZ potpisali memorandum o saradnji

Predstavnici bugarske Vojne kompanije VMZ-Sopot i Fabrika namjenske proizvodnje “Milan Blagojević” iz Lučana potpisali su memorandum o dugoročnoj saradnji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply