Srbija od EU očekuje 50 miliona evra za gasnu interkonekciju sa Bugarskom

Srbija od EU očekuje 50 miliona evra za gasnu interkonekciju sa Bugarskom

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom veoma važan projekat za Srbiju, za koji se očekuje da Srbija uskoro od EU dobije grant od oko 50 miliona evra.

– To je jedan od najvažnijih projekat za našu enegetsku sigurnost. Grant koji tu očekujemo, a koji se nadam da smo dogovorili, od skoro 50 miliona evra je zaista kapitalan za nas i naša vlada i Ministarstvo enegetike je posvećemo realizaciji tog projekta – rekao je Antić u TENT-u u Obrenovcu, koji je posetio zajedno sa generalnim direktorom Evropske komisije za proširenje Christianom Danielssonom.

Antić je dodao da će Srbija realizovati taj projekat u rokovima koji su definisani.

Očekuje se da će taj projekat ući u IPA finansiranje za 2017. i da će Srbija imati operativna sredstva već u 2018. godini, kao i da će u skladu sa dinamikom neophodnom za realizaciju projekta interkonektor biti operativan 2020. godine.

Generalni direktor Evropske komisije za proširenje Christian Danielsson je, takođe, rekao da je izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom važan projekat za Srbiju zbog diversifikacije snabdevanja gasom.

Izvor: Beta
Previous Srbija uvodi poreze na sve digitalne servise i usluge iz inostranstva
Next Novi zakon: "Udarite li ženu, idete u zatvor"

You might also like

Industrija 0 Comments

IKEA: Svakom radniku u Srbiji 140.000 dinara

Kompanija IKEA je saopštila danas da će u privatni penzioni fond svog svakog radnika u Srbiji uplatiti 140.349 dinara bruto.

Industrija 2 Comments

Jurij Bajec: Dolazak Kineza u Železaru mogao bi da Srbiji reši mnoge probleme

Profesor na ekonomskom fakultetu u Beogradu Jurij Bajec ocenio je, gostujući u Dnevniku televizije N1, da je važno što je kineski Hestil procenio da bi Železara Smederevo mogla da služi

Kompanije 0 Comments

Radnici “Fiata” neće prekinuti štrajk

Oko 2.000 štrajkača u “Fiatovoj” fabrici u Kragujevcu odlučilo je danas da neće prekinuti štrajk dok ne budu dobili pisane garancije poslodavca da će minimum njihovih zahteva biti ispunjen.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply