Počela izgradnja fabrike kompanije Leoni vredne 22 miliona evra

Počela izgradnja fabrike kompanije Leoni vredne 22 miliona evra

Danas je u Nišu počela izgradnja fabrike Leoni, Nemačke kompanije u kojoj će se proizvoditi kablovi za ugradnju u automobile, a čija je investicija vredna 22 miliona evra.

Fabrika će u prvoj fazi imati 15.000 kvadratnih metara, a po završetku ukupnih radova 25.000 kvadrata i zapošljavaće 2.200 radnika.

Očekuje se da u niškoj fabrici proizvodnja počne u avgustu.

Polaganju kamen-temeljca treće fabrike Leonija u Srbiji, prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić, direktor kompanije Leoni Srbija Clemens Sachs, izvršni potpredsednik Leonija Ralf Maus, ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da očekuje da Leoni u Nišu zaposli 3.000 ljudi i da u Srbiji otvori i četvrtu fabriku, u Nišavskom okrugu, za šta bi ta kompanija dobila 5% veće podsticaje u odnosu na dosadašnje investicije.
Vučić je rekao da Leoni sa 7.500 radnika postaje najveći poslodavac u proizvodnom sektoru u Srbiji i posebno istakao da mu je veoma drago i važno što je Niš deo svega toga i što se ispunjava i ono što je nedavno obećano – da će vlada o Nišu i ovom kraju voditi brigu.

– Očekujem da ovaj deo Evrope bude mašina ekonomskog rasta cele Evrope, mi to ne možemo bez Nemaca – podvukao je Vučić.

Ugovor o izgradnji fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Nišu oktobra 2016. godine su potpisali generalni direktor Leonija Clemens Sachs i ministar privrede Srbije Goran Knežević.

Leoni je jedna od kompanija koja će za zapošljavanje dobiti subvencije države. Vlada Srbije je za različite subvencije toj kompaniji dala 31 miliona evra. U Srbiji Leoni posluje od 2009. godine, a ima pogone u Prokuplju i Doljevcu. Dosadašnje investicije Leonija u Srbiji su 70 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Beogradska berza: Prekinut uzlazni trend, obveznice podigle promet
Next Irački avioni gađali položaje ID unutar granica Sirije

You might also like

Kompanije 0 Comments

EPCG u devet meseci uvezao struje za 49 miliona evra

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) u prvih devet meseci ove godine uvezla je električnu energiju vrednu 49 miliona EUR, što je 30 miliona EUR više nego u istom prošlogodišnjem periodu, saopšteno

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Rusija udvostručila proizvodnju nafte na Arktiku

Ruska naftna kompanija Gazprom Neft je objavila da je u 2016. godini više nego udvostručila ‘offshore’ proizvodnju nafte na Arktiku.

Kompanije 0 Comments

Pad kargo prometa i poštanskog saobraćaja na Aerodromu u maju

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla”, kako je uprava već izvestila, zabeležio je rast broja putnika u maju, ali je došlo do pada prometa robe i pošte, što je prvi istovremeni mesečni

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply