Beogradska berza: Prekinut uzlazni trend, obveznice podigle promet

Beogradska berza: Prekinut uzlazni trend, obveznice podigle promet

Sedmodnevni uzlazni trend na Belexu prekinut je u petak, uz odličan promet zahvaljujući državnim dužničkim hartijama.

Foto: belex.co.rs

Foto: belex.co.rs

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 536,9 miliona RSD (4,3 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,2% na 715,8 poena.

Najprometnija akcija bio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji je nakon jučerašnjeg velikog skoka oslabio 3,3% na 1.300 RSD uz promet od 2,6 miliona RSD. Uprkos današnjem padu, na nedeljnom nivou akcije ove kompanije dobile su na vrednosti više od 3% kao direktna posledica odluke same kompanije da interveniše na tržištu kupovinom sopstvenih akcija.

Naftna industrija Srbije (NIIS), pred objavu poslovnih rezultata u ponedeljak, porasla je 0,3% na 751 RSD uz promet od 2,1 milion RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je oslabio pola procenta na 1.175 RSD uz realizaicju od 1,1 milion RSD, dok se bečejski Sojaprotein (SJPT) zadržao na 650 RSD uz minoran promet.

Alfa plam (ALFA) je registrovao trgovanje od 2,1 milion RSD po nepromenjenoj ceni od 35.000 RSD, dok je Messer Tehnoagas (TGAS) skočio 2,4% na 13.371 RSD uz promet od 1,3 miliona RSD.

Impol Seval (IMPL) je bio gubitnik dana, spustivši se 13,9% na 3.013 RSD uz realizaciju od 0,3 miliona RSD. Istina, jučerašnji veliki skok zabeležen je sa marginalnim prometom.

Na aukcijskom tržištu, užički Autoventil (AVEN) je porastao 10% na 1.100 RSD uz promet od 2,2 miliona RSD, dok je Hotel Prag (PRAG) skočio 50% na 900 RSD uz promet od 1,5 miliona RSD.

Dinarska obveznica RSO16134 koja dospeva na naplatu 22. februara 2019. godine zabeležila je promet od 512,6 miliona RSD uz postignut prinos od 4,67%.

Izvor: Wisebroker

Previous Tri startapa predstavljaće Srbiju 7. marta na takmičenju u Berlinu
Next Počela izgradnja fabrike kompanije Leoni vredne 22 miliona evra

You might also like

Cena nafte iznad 56 dolara, najveći izvoznici poštuju dogovor o smanjenju proizvodnje

Napori globalnih proizvođača nafte da smanje proizvodnju drže cenu ovog energenta na međunarodnim tržištima oko najvišeg nivoa u 19 meseci.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Nervoza na berzama nakon eskalacije trgovinskog rata

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje nervozno, nakon eskalacije trgovinskog rata između SAD-a i Kine, pri čemu su kineski berzovni indeksi u znatnijem minusu.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Pad akcija u potrošačkom i tehnološkom sektoru

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija pale, najviše u potrošačkom sektoru, jer su ulagače razočarali poslovni rezultati nekoliko kompanija, dok se tehnološki sektor našao pod pritiskom zbog naznaka

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply