Samsung investira milijardu dolara u AI tehnologiju

Samsung investira milijardu dolara u AI tehnologiju

Južnokorejski gigant Samsung planira da kupovinom drugih kompanija bude kompetitivan i na polju veštačke inteligencije (AI).

Izveštaj iz Južne Koreje tvrdi da je kompanija izdvojila budžet od milijardu dolara, koji će investirati u kupovinu AI kompanija.

Ove investicije će poslužiti za poboljšanje investicija u Samsungov AI assistant – projekat koji je započet kupovinom kompanije Viv Labs. Viv je kreiran od strane individualaca odgovornih za kreiranje Apple Siri digitalnog asistenta.

Samsung planira da ponudi novog asistenta, pod imenom Bixby, sa svojim dolazećim uređajima, a o ovome smo već imali prilike da čujemo u ranijim izveštajima.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Autobus sa vojnicima sleteo s puta kod Vladičinog Hana, više povređenih
Next Wall Street: Indeksi zabeležili polovične rezultate

You might also like

Kompanije 0 Comments

Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska vlada će prestati sa izdavanjem novih licenci za eksploataciju nafte i gasa u kontinentalnoj Francuskoj i na svojim teritorijama u inostranstvu, izjavio je danas francuski ministar za zaštitu životne

Kompanije 0 Comments

Nokia traži 7.000 programera

Pre tri godine, poznati finski proizvođač telefona, Nokia, skoro je nestala s lica zemlje. Iako ju je Microsoft spasio preuzimanjem, u međuvremenu je bez posla ostalo 15.000 zaposlenih.

Kompanije 0 Comments

Apple ulaže milijarde u kupovinu Toshibinog odeljenja memorija

Pre nekoliko nedelja pojavili su se izveštaji u kojima se poručivalo da će kompanija Toshiba prodati svoje odeljenje koje proizvodi memorije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply