Prva besplatna online škola programiranja za mame

Prva besplatna online škola programiranja za mame

Centar za mame vas poziva da se prijavite i budete polaznica prvog besplatnog programa Mama programira – prve online škole programiranja za mame.

Tokom tromesečne online obuke, mame će imati priliku da kroz tutorijale i rad s mentorima nauče da programiraju i vladaju HTML, CSS i Java Script programskim jezicima. Program se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u saradnji sa Krojačevom školom veb dizajna i veb programiranja.

Program je namenjen mamama koje u neformalnom obrazovanju vide priliku da svoja dosadašnja znanja oblikuju ili razviju i polaznicama koje razmišljaju o promeni poziva i prelasku u IT prasku.

U periodu od marta do maja 2017. godine, bićete u prilici da same organizujete svoje vreme posvećene programu, da odaberete termine rada s mentorima jedan na jedan, da se upoznate s konceptom učenja na daljinu i što je najvažnije, nakon obuke, umećete da programirate!

Mame koje uspešno završe sva tri kursa, imaju mogućnost da besplatno dobiju i kurs za WordPress platformu koja je danas jedna od najčešće korišćenih za izradu prezentacionih sajtova za potrebe lokalnih preduzeća i malih biznisa.

Šta je potrebno da postanem polaznica kursa mama programira?

Da biste se prijavile za učešće na programu potrebno je da ste mama, da imate i umete da koristite računar i snalazite se na internetu, da imate na raspolaganju nekoliko sati nedeljno i volju da naučite nove stvari. Potrebno je da se obavežete da ćete sva 3 kursa završiti u predviđenim rokovima, odnosno da ćete završavati po kurs svakog meseca.

Iako su kursevi besplatni za primljene mame, pre početka obuka obavezna je uplata zaloga u iznosu 10,000 dinara koja će po završetku programa biti vraćena svakoj učesnici koja je završila sve kurseve. U slučaju da polaznica prekrši dogovor o redovnosti i posvećenosti, zalog neće biti vraćen, već se koristiti za podršku radu Centra za mame, udruženja građanki i građana koje se zalaže za prava mama. Sva prava i obaveze organizatora i polaznika se definišu ugovorom.

Kako da se prijavim?

Zbog ograničenog broja mesta za polaznice, bićemo u prilici da primimo dvadeset mama koje će u punom kapacitetu završiti obuku. Da biste se prijavile, potrebno je da popunite ovaj online upitnik najkanije do 05. marta 2017. u podne. Za sva dodatna pitanja i potrebne informacije budite slobodne da nas kontaktirate na mamaprogramira@centarzamame.rs

Izvor: GdeInvestirati/BIZLife/centarzamame.rs
Previous Srbija prošle godine od turizma zaradila 1,42 milijarde evra
Next Michael Davenport: Srbija od EU od 2007. do 2013. dobila preko 100 miliona evra

You might also like

Karijera 0 Comments

Ove stvari su pogrešno izostavljene iz CV-a

Jedino je važno koliko je mladi čovek spreman za učenje i koliko je motivisan za rad.

Preduzetništvo 0 Comments

Država deli sredstva za programe prekvalifikacija i dokvalifikacija žena u IT

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv zainteresovanim udruženjima, zadužbinama i fondacijama, koji imaju status nevladinih organizacija, da podnesu predloge programa za sufinansiranje iz sredstava opredeljenih iz budžeta

Karijera 0 Comments

Posao: Negativne emocije dovode do otkaza

Studija Univerziteta u Kembridžu pokazala je da ljutnja i frustracije na poslu dovode do želje za promenom radnog mesta, ali i do prevremenog otkaza.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply