Hesteel iz Smedereva neće prodavati kineski čelik u EU, Srbiji i regionu

Hesteel iz Smedereva neće prodavati kineski čelik u EU, Srbiji i regionu

Kompanija Hesteel Serbia saopštila je u sredu, 22.02.2017. da se čelik iz Kine ili drugih zemalja neće prodavati u Srbiji, zemljama EU ili ostalim državama u okruženju i dodala da razvojnu šansu vidi na tržištu prerađivačke industrije u Srbiji i u regionu.

Direktor te kompanije Sihai Song rekao je da godišnja proizvodnja u Železari Smederevo, čiji je vlasnik kineski Hesteel, iznosi 2,2 miliona tona čelika i da je tokom proteklih godina roba proizvedena u Železari Smederevo predstavljala oko 1% EU tražnje.

– Mi smo opredeljeni na prodaju robe proizvedene u Srbiji, uz sve poštovanje zakona države u kojoj poslujemo, tu uključujući i zakone EU. Nastavićemo da servisiramo naše kupce iz EU, uprkos našem malom udelu na tom tržištu. Kako bi uspešno postigli naše poslovne ciljeve, mi smo posvećeni pridržavanju zdravih ekonomskih principa, i očuvanju našeg poslovanja u Srbiji – rekao je on.

Hesteel Srbija oglasila se povodom antidamping istrage Evropske komisije za period počev od 1. jula 2015. do 30. juna 2016, a protiv uvoza toplo valjanih proizvoda poreklom iz nekoliko zemalja, uključujući proizvode srpskog proizvođača kompanije Železara Smederevo.

U saopštenju podsećaju da je Hesteel Srbija vlasnik imovine Železare Smederevo od 1. jula 2016. godine.

Song je najavio da Hesteel Srbija planira da ove godine investira 120 miliona dolara u postrojenja, fokusirajući se na unapređenje i modernizaciju funkcionalnosti opreme, kao i mere optimizacije proizvodnih troškova.

– Razmatrali smo liniju za toplo pocinkovanje, ali na kraju ona nije uključena u plan investicija za 2017. O tome se još uvek diskutuje, i ne postoji plan za kratkoročno investiranje. Ključne stavke ovog plana kapitalnih investicija su unapređenje zaštite životne sredine i kvaliteta proizvoda, pri čemu ne postoji plan daljeg uvećanja proizvodnih kapaciteta – rekao je on.

Dodao je se da se imovina smederevske železare koriste u proizvodnom procesu kompanije Hesteel Srbija koja je član HBIS porodice, a koja je “fokusirana na prodaju svojih srpskih proizvoda, i na postizanje svojih poslovnih planova zasnovanih na takvoj proizvodnji”.

Song je rekao je Hesteel Srbija “svesna da je u cilju ostvarivanja pune konkurentnosti kompanije nephodno fokusirati se na proizvodnju visoko kvalitetnih proizvoda sa dodatom vrednošću, kao što su beli lim i hladno valjani proizvodi koje zahtevaju naši postojeći i budući kupci”.

Izvor: Agencije
Previous Evropska komisija preti Italiji zbog velikog javnog duga
Next Zaustavljen rast cena mleka u svetu

You might also like

Kompanije

Vodafone zabeležio neto gubitak od 5,10 milijardi evra

Pogođen visokim porezom u Luksemburgu, troškovima restrukturiranja i nepovoljnim valutnim kretanjima, britanska telekomunikaciona kompanija Vodafone zabeležila je prošle godine u neto gubitak.

Industrija

Ulaganja u britansku automobilsku industriju gotovo prepolovljena

Ulaganja u britansku automobilsku industriju gotovo su prepolovljena u prvih šest meseci ove godine pod uticajem neizvesnosti koju stvara Brexit, pokazali su u utorak objavljeni industrijski podaci.

IT

Informatika: Isplata dividende, akcionarima 60 dinara po akciji

Beogradska kompanija za proizvodnju računarske opreme i informatički inženjering – Informatika, održala je redovnu skupštinu akcionara.