Rejting Vladimira Putina među Amerikancima najviši od 2013. godine

Rejting Vladimira Putina među Amerikancima najviši od 2013. godine

Amerikanci danas mnogo pozitivnije misle o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nego 2015. godine, pokazalo je najnovije istraživanje Galupa.

To je posebno izraženo kod republikanaca, prenosi CBSnews

Prema rezultatima ankete, 22% ispitanih ima pozitivno mišljenje o Putinu, u poređenju sa 13% njih u 2015. godini. Istovremeno, Putinov rejting među Amerikancima je najviši od 2013. godine.

Međutim, skoro tri četvrtine anketiranih, 72 odsto, ima negativno mišljenje o ruskom predsedniku, utvrdio je Galup.

Istraživanje je takođe, pokazalo da 32% republikanaca ima dobro mišljenje o Putinu, što je 20 procentnih poena više nego pre godinu dana. I Amerikanci koji nisu stranački opredeljeni ove godine imaju pozitivnije mišljenje o ruskom predsedniku nego u 2015. godine. Broj takvih je porastao sa 12 odsto 2015, godine, na današnjih 23 odsto.

S druge strane, broj demokrata koji imaju dobro mišljenje o Putinu pao je, sa 15% u 2015., na 10 odsto.

Pozitivno mišljenje o Rusiji ima tek nešto više od četvrtine anketiranih, 28 odsto, dok njih 70 odsto negativno doživljava Rusiju.

Galup primećuje da je stav Amerikanaca o Rusiji varirao tokom poslednjih godina. Tako je 2002. godine, kada je Galup prvi put istraživao šta Amerikanci misle o Vladimiru Putinu, njih 41% imalo pozitivan stav.

Anketa je sprovedena među 1,053 odsrasle osobe, u periodu od 1. do 5. februara.

Izvor:Agencije
Previous EPS širi poslovanje u Republici Srpskoj i Crnoj Gori
Next Evro se oporavio, nakon pada na najniži nivo u šest nedelja

You might also like

Društvo 0 Comments

Bugarska: Stopa nezaposlenosti 6,9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Bugarskoj u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period prošle smanjena je za 1,7 procenata i sada iznosi 6,9 odsto, podaci su Nacionalnog statističkog instituta.

Društvo 0 Comments

Elon Musk: Svi koji ostanu bez posla dobijaće platu

Inovatori samovozećih automobila mnogo pričaju o tome koliko ljudskih radnih mesta će biti ugašeno, ali retko i šta će biti sa tolikim brojem nezaposlenih.

Društvo 0 Comments

Počela primena novih propisa o penzionisanju

U Srbiji se od danas primenjuju novi propisi o penzionisanju kojima se granica za odlazak u starosnu penziju za žene pomera za šest meseci, pa će moći da dobiju penziju

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply