Nikolić i Vučić dogovorili blisku saradnju i u budućnosti

Nikolić i Vučić dogovorili blisku saradnju i u budućnosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić razgovarali su danas o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspešnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti, saopšteno je posle sastanka.

Predsednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva, saopštila je vladina Kanclerija za saradnju s medijima.

Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i Nikolića i Vučića, navodi se njihovom u zajedničkom saopštenju.

Predsednik i premijer usaglasili su mere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo takozvane države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope.

Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju, navodi se u saopštenju.

U saopštenju nije precizirano da li će se Nikolić kandidovati za predsednika Srbije, kako su prethodnih dana najavljivali pojedini mediji.

Glavni odbor Srpske napredne stranke nedavno je odlučio da Vučić bude kandidat SNS za predsedničke izbore.

Izvor:Beta
Previous PKB nije interesantan Arapima?
Next Preminuo šef ruske misije pri UN Vitalij Čurkin

You might also like

Politika 0 Comments

Izbori u Makedoniji: Vladajuća VMRO-DPMNE osvojila 51, opoziciona SDSM 49 mesta

Na prevremenim parlamentarnim izborima koji su u nedelju održani u Makedoniji, vladajuća partija VMRO-DPMNE osvojila je 51 poslaničko mesto, dok je glavnoj opozicionoj stranci SDSM pripalo 49 mesta, pokazuju preliminarni

Najvažnije vesti 1Comments

Mihajlović: Od 1,5 miliona nelegalnih objekata ozakonjeno 40.000, opštine da zaposle više ljudi

Rok koje lokalne samouprave imaju da popišu nelegalne objekte na svojoj teritoriji završava se ove sedmice, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavljujući

Lifestyle 0 Comments

Studentski tim iz Beograda novi šampion Evrope u debati

Debatni tim Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda novi je šampion Evrope u debati, saopšteno je iz te škole.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply