Cristiano Ronaldo doneo kompaniji Nike ogromnu zaradu

Cristiano Ronaldo doneo kompaniji Nike ogromnu zaradu

Jedan od najpopularnijih sportista na planeti, fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo doneo je kompaniji Nike profit od 500 miliona dolara.

Kompanija Nike je u 2016. godini zabeležila značajan gubitak profita od 19 procenta u odnosu na prethodne godine. Ipak, za taj gubitak ne mogu okriviti fudbalera Cristiana Ronalda.

Naime, Ronaldo je najpraćenija osoba na svetu na društvenim mrežama sa 260 miliona fanova na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram.

Zahvaljujući njegovim objavama na društvenim mrežama, logo kompanije „Nike“ našao se na 347. od 1.700 objava popularnog fudbalera, što je kompaniji donelo već pomenutu reklamnu zaradu od 500 miliona dolara. Samo jedna Ronaldova objava u kojoj je viđen Nikeov logo donela je 5,8 miliona dolara.

Ronaldo je sa sportskom kompanijom potpisao doživotni ugovor i postao tek treći sportista kome je to pošlo za rukom. Za sada su to uradili samo Michael Jordan i LeBron James.

Izvor: GdeInvestirati/RTS
Previous Energoprojekt bio ubedljivo najprometniji na Beogradskoj berzi prošle nedelje
Next Azijske berze: Oprezna trgovina na tržištima

You might also like

Kompanije 0 Comments

Slobodan Ružić: Savremeni uređaji rešavaju probleme visokih računa za struju

Problem visokih decembarskih računa za struju, na koje se do sada Elektroprivredi Srbije žalilo 1.880 potrošača od 3,6 miliona domaćinstava, mogao bi da se reši daljinskim očitavanjem, odnosno uvođenjem novih,

Kompanije 0 Comments

Burger King namerava da prihvati bitcoin kao sredstvo plaćanja

Lanac restorana brze hrane Burger King namerava da prihvati bitcoin kao sredstvo plaćanja, ali samo u Rusiji. 

Kompanije 0 Comments

Firma Zastava automobili otišla u stečaj

Danas je kragujevački Privredni sud nad firmom “Zastava automobili” AD zbog trajne nesposobnosti plaćanja i zaduženosti otvorio stečaj.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply