Beogradska berza: Nastavljen rast tržišta, Voda Vrnjci dobitnik dana

Beogradska berza: Nastavljen rast tržišta, Voda Vrnjci dobitnik dana

Prvi trgovački dan u sedmici doneo je nastavak rasta beogradskog tržišta kapitala i dominaciju u trgovanju akcija Naftne industrije Srbije (NIIS).

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 21,5 miliona RSD (0,17 miliona EUR), dok je indeks Belex15 porastao dodatnih 0,3% na 711,8 poena.

Foto:Novi magazin

Foto:Novi magazin

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je zabeležila promet od 11,7 miliona RSD, uglavnom na ceni od 750 RSD što je 0,1% više u odnosu na petak. Već više od mesec dana akcijama ove kompanije se trguje u uskom cenovnom rasponu 740-750 RSD, nakon što je NIS u četvrtom kvartalu prošle godine povećao tržišnu vrednost za 25%.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) je blago porastao na 1.263 RSD uz realizaciju od nepuna dva miliona RSD, nakon što je kompanija u petak izvestila da je stekla 0,9% sopstvenih akcija. Ove vlastite akcije stečene su protekle sedmice, uglavnom na ceni od 1.265 RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je nastavio rast vrednosti, skočivši nepunih 3% na 1.196 RSD uz promet od 1,2 miliona RSD.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) neznatno je porastao na 650 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD, dok se Jedinstvo iz Sevojna (JESV) blago spustilo na 4.100 RSD uz sličan promet.

Među retkim gubitnicima bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je pala 1,2% na 1.750 RSD uz trgovanje od 0,2 miliona RSD, dok se Impol Sevalom (IMPL) trgovalo i dalje oko nivoa od 3.000 RSD uz promet od 0,5 miliona RSD.

Dobitnik dana bila je punionica vode, Voda Vrnjci (VDAV) koja je skočila 21,4% na 5.341 RSD uz realizaciju od 0,5 miliona RSD. Ova hartija je danas stizala do nivoa od 5.500 RSD što je njena najviša cena od decembra 2015. godine.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: Wisebroker
Previous Apple preuzeo kompaniju sa tehnologijom prepoznavanja lica
Next Tržište organske hrane u usponu

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evropske tržišta: Predsednički izbor u SAD-u uzdigli berze

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija su porasle, drugi dan zaredom, no trguje se oprezno uoči američkih predsedničkih izbora.

Wall Street: Indeksi u stagnaciji, investitori oprezni

Na Wall Streetu su u utorak berzovni indeksi ostali gotovo nepromenjeni zbog anemičnih ekonomskih pokazatelja i poslovnih rezultata kompanija, dok je podršku tržištu pružio rast cena nafte.

Svetske berze 0 Comments

Evro danas 119,02 dinara

Dinar je danas ojačao za 0,2 odsto prema evru u odnosu na petak i zvanični srednji devizni kurs je 119,0258 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply