Beogradska berza: Nastavljen rast tržišta, Voda Vrnjci dobitnik dana

Beogradska berza: Nastavljen rast tržišta, Voda Vrnjci dobitnik dana

Prvi trgovački dan u sedmici doneo je nastavak rasta beogradskog tržišta kapitala i dominaciju u trgovanju akcija Naftne industrije Srbije (NIIS).

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 21,5 miliona RSD (0,17 miliona EUR), dok je indeks Belex15 porastao dodatnih 0,3% na 711,8 poena.

Foto:Novi magazin

Foto:Novi magazin

Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je zabeležila promet od 11,7 miliona RSD, uglavnom na ceni od 750 RSD što je 0,1% više u odnosu na petak. Već više od mesec dana akcijama ove kompanije se trguje u uskom cenovnom rasponu 740-750 RSD, nakon što je NIS u četvrtom kvartalu prošle godine povećao tržišnu vrednost za 25%.

Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) je blago porastao na 1.263 RSD uz realizaciju od nepuna dva miliona RSD, nakon što je kompanija u petak izvestila da je stekla 0,9% sopstvenih akcija. Ove vlastite akcije stečene su protekle sedmice, uglavnom na ceni od 1.265 RSD.

Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je nastavio rast vrednosti, skočivši nepunih 3% na 1.196 RSD uz promet od 1,2 miliona RSD.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) neznatno je porastao na 650 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD, dok se Jedinstvo iz Sevojna (JESV) blago spustilo na 4.100 RSD uz sličan promet.

Među retkim gubitnicima bila je Komercijalna banka (KMBN) koja je pala 1,2% na 1.750 RSD uz trgovanje od 0,2 miliona RSD, dok se Impol Sevalom (IMPL) trgovalo i dalje oko nivoa od 3.000 RSD uz promet od 0,5 miliona RSD.

Dobitnik dana bila je punionica vode, Voda Vrnjci (VDAV) koja je skočila 21,4% na 5.341 RSD uz realizaciju od 0,5 miliona RSD. Ova hartija je danas stizala do nivoa od 5.500 RSD što je njena najviša cena od decembra 2015. godine.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

Izvor: Wisebroker
Previous Apple preuzeo kompaniju sa tehnologijom prepoznavanja lica
Next Tržište organske hrane u usponu

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi blago porasli, ulagači oprezni

Na Wall Streetu su u ponedeljak indeksi berza porasli jer se procenjuje da Washington omekšava svoja stajališta prema carinama i Kini, no ulagače je zabrinula vest da je FBI pretražio kancelariju advokata predsednika SAD-a

Dinar oslabio, srednji kurs 118,76

Dinar je oslabio danas prema evru za 0,1 odsto u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,7625 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Energetski i bankarski sektor podstakli indekse

Na Wall Streetu su u ponedeljak Dow Jones i S&P 500 indeks porasli, zahvaljujući jačanju energetskog i bankarskog sektora, dok je Nasdaq pao jer je tehnološki sektor i dalje pod pritiskom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply