Apple preuzeo kompaniju sa tehnologijom prepoznavanja lica

Apple preuzeo kompaniju sa tehnologijom prepoznavanja lica

Iako skeneri otiska prstiju nisu novi, teško je ne čestitati Apple-u to što je tehnologiju podigao na viši nivo predstavljanjem Touch ID sistema na iPhone telefonu.

Međutim, bilo je nekih glasina koje su sugerisale da će Apple da odbaci ovu tehnologiju u korist alatke za biometrijsko skeniranje, a najnovije što se može čuti je da će to biti skener lica. Ukoliko je bilo i sumnji da se tako nešto dešava, izveštaj koji donosi Engadget otkriva da je Apple kupio kompaniju koja nosi naziv RealFace.

Radi se o startup kompaniji sa tehnologijom prepoznavanja lica koja je razvila tehnologiju dubokog učenja prepoznavanja lica. Za sada nema informacija o tome koliko je ta akvizicija koštala Apple, ali se poručuje da je to nekoliko miliona dolara. Apple kupuje kompanije s vremena na vreme bez obzira da li se radi o talentima ili intelektualnoj svoji. Ipak, ne mora da znači da će se tehnologija pojaviti u Apple-ovim proizvodima.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Nagradna igra: Jedan od šest stanova u nagradnom fondu na lokaciji "Beograd na vodi"
Next Beogradska berza: Nastavljen rast tržišta, Voda Vrnjci dobitnik dana

You might also like

Evropska unija uskoro dobija jedinstveno digitalno tržište

Nizom dogovora o modernizaciji propisa Evropske unije o autorskim pravima, Evropljani će uskoro moći koristiti internet sadržaje na koje su pretplaćeni kod kuće i kada putuju širom EU.

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Domaći propisi štite srpske kompanije u sastavu Agrokora

Povodom pisanja pojedinih medija da su kompanije iz Srbije koje su u vlasništvu grupe Agrokor ipak ugrožene zbog nedavnih odluka sudova, Narodna banka Srbije ističe da suprotno iznetim tvrdnjama, pomenutim

Kompanije 0 Comments

Od 13. januara 2018. direktni letovi Beograd-Teheran

Iranska nacionalna aviokompanija Iran Air uspostaviće od 13. januara sa Aerodroma Nikola Tesla direktne letove iz Beograda za Teheran.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply