VMA dobiva savremeni centar hitne pomoći

VMA dobiva savremeni centar hitne pomoći

Vojnomedicinska akademija će dobiti svojevrstan savremeni centar hitne pomoći gde će pacijenti moći na jednom mestu da budu kompletno pregledani, dobiju dijagnozu i budu zadržani na lečenju, najavio je zastupnik načelnika VMA, Miroslav Vukosavljević.

Vukosavljević je naveo da će centar hitne pomoći imati kompletan dijagnostički centar, sa skenerom, rendgen-dijagnostikom, ultrazvukom…

“Za adaptaciju ovog dela VMA već je odvojeno 100 miliona dinara. Već imamo idejni projekat, čekamo odobrenje Uprave za infrastrukturu Ministarstva odbrane. Očekujemo da će radovi uskoro moći da počnu”, rekao je Vukosavljević za “Politiku” u izdanju od nedelje.

Prema njegovim rečima, za nekoliko meseci će biti otvorena i očna banka, koja je važna za transplantaciju rožnjače.

“U njoj će se tkiva (oko) preminulih davalaca čuvati na adekvatan način i u roku od 60 dana transplantirati. Ako ne budu iskorišćena, razmenićemo ih s očnim bankama u Evropi”, rekao je Vukosavljević.

On je dodao da je prošle godine urađeno nekoliko transplantacija rožnjače, kao i da na tu intervenciju čeka još oko 2.000 ljudi.

Izvor:Tanjug
Previous Policija zaplenila 30 tona venecuelanskog papirnog novca u Paragvaju
Next Tržišta nafte između globalnog smanjenja proizvodnje i rasta zaliha u SAD

You might also like

Društvo 0 Comments

Rio 2016: Rasprodat nameštaj iz objekata za Olimpijske igre

Gotovo sav nameštaj, dekorativni predmeti i oprema koji se koriste u objektima Olimpijskih igara u Riju, već sada imaju nove vlasnike širom sveta, jer su prodati u nekoliko krugova aukcija,

Društvo 0 Comments

Još jedan državljanin Srbije otet u Libiji, vlasti u kontaktu s libijskim zvaničnicima

Državljanin Srbije Miroslav Tomić otet je u subotu u Libiji gde je radio za nemačku kompaniju Ferostal, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.

Društvo 0 Comments

Najveći rast cena u EU u Bugarskoj, najveći pad u Mađarskoj

Najveći rast cena u EU ima Bugarska, a najveći pad Mađarska, pokazuje izveštaj Agencije EU za statistiku (Evrostat). Proizvođačke cene industrijskih proizvoda u EU u julu su se stabilizovale na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply