Kurs dinara: U ponedeljak 123,93 dinara za evro

Kurs dinara: U ponedeljak 123,93 dinara za evro

Vrednost dinara prema evru je neznatno promenjena u odnosu na petak i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 123,9304, saopštila je Narodna banka Srbije.

Evro će sutra koštati jednako kao pre mesec dana,dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji 0,9 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru oslabio 0,4 odsto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio 0,2% i iznosi 116,3884 dinara za dolar.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na američku valutu slabiji za 0,3 odsto, a u poređenju sa istim danom prošle godine za 5,2 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru ojačao 0,6 odsto.

Kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini intervenisala prodajom 330 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Gdeinvestirati.com
Previous Leoni počinje izgradnju pogona u Nišu
Next Drašković: U naredna dva meseca posao za još 500 ljudi u Vršačkim vinogradima

You might also like

Najsnažniji pad cena nafte u pet nedelja

Cene nafte na međunarodnim robnim berzama zabeležile su u nedelji iza nas najsnažniji pad u poslednjih pet nedelja te najduži nedeljni pad u tri godine kao posledica neizvesnosti i povećanog rizika

Azijske berze i dalje pod pritiskom rizika od trgovinskog rata

Azijske berze su  i u ponedeljak pod pritiskom zbog rizika od trgovinskog rata između SAD-a i Kine, dok se vrednost japanskog jena, koji se smatra sigurnijim utočištem za kapital u

Dinar oslabio 0,1 odsto prema evru

Dinar je oslabio 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 123,2543 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply