Čačak: Predsedništvo Nove Srbije odlučilo da podrži Vuka Jeremića

Čačak: Predsedništvo Nove Srbije odlučilo da podrži Vuka Jeremića

Predsedništvo Nove Srbije odlučilo je danas u Čačku da podrži kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije.

Svi članovi predsedništva NS zauzeli su stav da se treba suprotstaviti vladajućem režimu u Srbiji, koji personifikuje lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, zato što Srbija, kako je u saopštenju navedeno, pod aktuelnom vlašću svakodnevno tone u svim sferama života, bez bilo kakvih ozbiljnijih rezultata na ekonomskom, političkom i socijalnom planu.

“Nova Srbija smatra da je jedini čovek koji se u ovom trenutku može na pravi način suprotstaviti režimskom kandidatu Vuk Jeremić, koji će oko sebe okupiti širok front građana, udruženja, nevladinog sektora i političkih stranaka, a Nova Srbija će tokom predstojeće predizborne kampanje sve svoje resurse staviti u funkciju izborne pobede Vuka Jeremića”, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, ukoliko bude odlučeno da se raspišu i prevremene parlamentarne izbore Nova Srbija će biti deo opozicionog političkog bloka na čelu sa Vukom Jeremićem.

Nova Srbije bila je do skoro deo vladajuće koalicije. Do razlaza je došlo jer, po rečima lidera stranke Velimira Ilića nisu ispunjeni koalicioni dogovori i jer je SNS pokušala da “rasturi” Novu Srbiju.

Posle razlaza Nove Srbije i SNS iz stranke i poslaničkog kluba NS izašli su Dubravka Filipovski, Dragan Jovanović i Mladen Grujić, a preostala dva poslanika Miroslav Markićević i Goran Pekarski formirali su poslanički klub “Nova Srbija Za spas Sbije” zajedno sa bivšim poslanicima sa liste Demokratske stranke Srbije Sandom Rašković Ivić i Đorđom Vukadinovićem kao i bivšom poslanicom Socijalističke partije Srbije Dijanom Vukomanović.

Izvor:Beta
Previous Grenland: U planu izgradnja zatvorenog fudbalskog stadiona
Next Dobra zarad Warren Buffeta na akcijama Applea

You might also like

Politika

Vučić danas u Berlinu sa Angelom Merkel

Premijer Srbije Aleksandar Vučić će danas popodne boraviti u Nemačkoj, na poziv kancelarke Angele Merkel.

Politika

Počinju konsultacije o novoj Vladi, Vučić sutra kod predsednika Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počeće sutra konsultacije povodom formiranja Vlade Srbije, razgovorom sa Aleksandrom Vučićem, nosiocem izborne liste – “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, koja je na aprilskim vanrednim parlamentarnim

Politika

Potpisan protokol o pristupanju Crne Gore NATO savezu

Crna Gora od danas ima status posmatrača u NATO, pošto su šefovi diplomatije 28 članica Alijanse potpisali protokol o pristupanju ove države tom savezu.