Usvojena Uredba o napredovanju pripadnika MUP-a Srbije

Usvojena Uredba o napredovanju pripadnika MUP-a Srbije

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o karijernom napredovanju policijskih službenika koja će doprineti profesionalizaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i jačanju integriteta policije.

Uredba koja je usvojena prošle nedelje, kroz jasno definisan transparentan postupak propisuje uslove karijernog razvoja i napredovanja policijskih službenika, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Suštinska promena, u odnosu na prethodni model napredovanja, je u jasno i transparentno definisanim procedurama, jednakim za sve zaposlene.

Efektivni radni staž nije jedini uslov za napredovanje, već je neophodno da kandidat ispuni i druge uslove u vezi sa odgovarajućim stepenom obrazovanja, uspešno završenom obukom za čin ili zvanje, odnosno položenim ispitom za nivo rukovođenja, godinama provedenim u prethodnom činu ili zvanju, i prosečnom trogodišnjom ocenom koja ne može biti niža od “ističe se – 4”.

Takođe, prevremeno i vanredno unapređenje ne postoji, a kako se navodi, jedna od najbitnijih novina je da se vreme provedeno u činu ili zvanju sa nižim stepenom obrazovanja ne računa za napredovanje prilikom premeštaja na radno mesto sa višim stepenom obrazovanja, napominje se u saopštenju.

Uredba o karijernom razvoju policijskih službenika primenjivaće se od 1. septembra ove godine, zbog priprema koje će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimati u cilju usklađivanja Uredbe i novog akta o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta, navodi se u saopštenju.

Izvor:Tanjug
Previous Angela Merkel: Vredi se boriti za zajedničke multilateralne strukture
Next Laponija postaje prepoznatljiva na turističkoj karti sveta

You might also like

Društvo

Minimalna cena po radnom času povećana na 143 dinara

Članovi Socijalno-ekonomskog savjeta Srbije dogovorili su danas da minimalna cena rada po radnom času bude povećana na 143 dinara /1,2 evra/.

Karijera

Inspekcija rada i na svadbama, na meti snimatelji, fotografi, muzičari

Zakonom o inspekcijskom nadzoru, inspektori u kontroli rada na crno dobili su nova, mnogo veća ovlašćenja, Od sada će moći da kontrolišu i neregistrovane privredne subjekte, a uz naredbu suda

Preduzetništvo

Zašto Jack Ma ne zapošljava eksperte

Milijarder i preduzetnik Jack Ma, osnivač tehnološke kompanije “Alibaba” kaže da poslovni razvoj podrazumeva angažovanje pravih ljudi, kod kojih je bitan i koeficijent emocija, a ne samo inteligencije.