Rusija priznala lična dokumenta Donbasa

Rusija priznala lična dokumenta Donbasa

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret o priznavanju ličnih dokumenata i registarskih tablica izdatih državljanima Ukrajine i licima bez državljanstva sa trajnim boravkom u nekim distriktima ukrajinskih regiona Donjecka i Luganska.

Pres služba Kremlja saopštila da je cilj ove uredbe da bi se “zaštitila prava i slobode osoba i građana i u skladu sa opšte prihvaćenim principima i normama međunarodnog humanitarnog prava”, prenosi Tas.

Putin je, kako se navodi, naročito naglasio u dekretu da su te mere “privremene dok se ne pronađe političko rešenje za situaciju u nekim oblastima Donjecka i Luganska, na osnovu Minskih sporazuma”.

“Ruska Federacija priznaje lična dokumenta, diplome, krštenice i registarske tablice koja su izdala relevantna tela (organizacije) koje de fakto deluju u tim oblastima, državljanim Ukrajine i licima bez državljanstva sa stalnim boravkom u ovim zonama”, piše u dekretu.

Kako se dodaje, te osobe će moći da uđu bez viza u Rusiju na osnovu ličnih dokumenata izdatih u Donbasu.

Putin je dao instrukcije vladi da preduzme neophodne korake za primenu ovog dekreta koji stupa na snagu danom njegovog potpisivanja, dodaje ruska agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Vučićeva inicijativa o uspostavljanju Carinske unije na Balkanu
Next Leoni počinje izgradnju pogona u Nišu

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Severna Koreja ispalila balističke rakete u japanske vode

Severna Koreja ispalila je danas četiri zabranjene balističke rakete koje su preletele oko 1.000 kilometara, od kojih su tri sletele u vode za koje Japan tvrdi da su njegova ekskluzivna

Politika 0 Comments

Reagovanja na britanski referendum: Wilders pozvao na referendum o članstvu Holandije u EU

Lider holandske antievropske “Stranke slobode” Geert Wilders pozvao je jutros na održavanje referenduma o izlasku ili ostanku u EU u njegovoj zemlji, posle objave da je Britanija glasala za izlazak

Geopolitika 0 Comments

Direktor CIA: Od suštinske važnosti da SAD i Rusija poboljšaju odnose

Direktor američke Centralne obavještajne agencije (CIA) John Brennan je izjavio da je od suštinske važnosti za globalnu stabilnost da Sjedinjene Države i Rusija poboljšaju odnose.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply