Rusija priznala lična dokumenta Donbasa

Rusija priznala lična dokumenta Donbasa

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je dekret o priznavanju ličnih dokumenata i registarskih tablica izdatih državljanima Ukrajine i licima bez državljanstva sa trajnim boravkom u nekim distriktima ukrajinskih regiona Donjecka i Luganska.

Pres služba Kremlja saopštila da je cilj ove uredbe da bi se “zaštitila prava i slobode osoba i građana i u skladu sa opšte prihvaćenim principima i normama međunarodnog humanitarnog prava”, prenosi Tas.

Putin je, kako se navodi, naročito naglasio u dekretu da su te mere “privremene dok se ne pronađe političko rešenje za situaciju u nekim oblastima Donjecka i Luganska, na osnovu Minskih sporazuma”.

“Ruska Federacija priznaje lična dokumenta, diplome, krštenice i registarske tablice koja su izdala relevantna tela (organizacije) koje de fakto deluju u tim oblastima, državljanim Ukrajine i licima bez državljanstva sa stalnim boravkom u ovim zonama”, piše u dekretu.

Kako se dodaje, te osobe će moći da uđu bez viza u Rusiju na osnovu ličnih dokumenata izdatih u Donbasu.

Putin je dao instrukcije vladi da preduzme neophodne korake za primenu ovog dekreta koji stupa na snagu danom njegovog potpisivanja, dodaje ruska agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Vučićeva inicijativa o uspostavljanju Carinske unije na Balkanu
Next Leoni počinje izgradnju pogona u Nišu

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Sastanak grupe za kontrolu primirja u Siriji, učestvuje i Jordan

Stručnjaci Rusije, Turske, Irana i Ujedinjenih nacija počeli su tehnički sastanak u Astani, prijestonici Kazahstana, na kome će detaljno razmotriti prekid vatre u Siriji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kazahstana.

Geopolitika 0 Comments

Severna Koreja: Nuklearni test izazvao potres jačine 5,3 stepeni

Severna Koreja izvela je danas peti nuklearni test, koji je državna televizija opisala kao “najsnažniju eksploziju koju je izazvao Pjongjang”.

Geopolitika 0 Comments

Hitna sednica Saveta bezbednosti UN zbog iranske rakete

Savet bezbednosti UN danas će održati hitnu sednicu posvećenu iranskom lansiranju rakete srednjeg dometa, saopštili su diplomatski izvori UN.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply