Predsedništvo SPS-a jednoglasno podržalo Vučića

Predsedništvo SPS-a jednoglasno podržalo Vučića

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije (SPS) danas je na dvosatnoj sednici jednoglasno donelo odluku da Glavnom odboru stranke za zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima predloži aktuelnog premijera i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da po tom pitanju nije bilo spora i da će ta stranka u izbornoj kampanji dati veliki doprinos “Vučićevoj pobedi”, a da misli da će odluku Predsedništva podržati i Glavni odbor, čija je sednica zakazana za subotu.

“Nismo podržali Vučića da bismo mu se samo ulagivali već zato što je to najbolje za Srbiju… Na izborima se učestvuje da se pobedi, to nisu Olimpijske igre pa da govorite važno je učestvovati. Rezultat je važan za ukupnu političku situaciju u Srbiji”, rekao je Dačić novinarima posle sednice Predsedništa i dodao da Vučić kao zajednički kandidat garantuje političku stabilnost i nastavak reformi.

On je dodao da je SPS odmah jasno rekao da će kao zajedničkog kandidata podržati samo Vučića, jer je potreban kandidat koji može da pobedi u prvom krugu, a ne da stvara političku neizvesnost u drugom.

“Koji je to drugi kandidat koji može da obezbedi političku stabilnost Srbiji? Oni (opozicioni kandidati) ne mogu da naprave političku stabilnost medju strankama opozicije “, rekao je Dačić i ponovio da kombinacija “Dačić plus Vučić” garantuje pobedu u prvom krugu i stabilnost Srbije u interesu građana Srbije.

Šef SPS-a je rekao da će sledeće nedelje početi razgovori oko operativnih radnji u izbornoj kampanji.

On je rekao da su besmislene tvrdnje o tome da je tražio premijersku poziciju i da o tome nije ni razgovarao sa SNS-om. Na pitanje da li bi imao nešto protiv da bude premijer, Dačić je naveo da mu niko ne bi verovao kada bi rekao da bi imao.

“Ja sam dugo na vlasti i trudim se da SPS uvek bude na terenu, nikada na klupi za rezervne igrače. Ali to ipak nije prioritetno pitanje” (premijerska pozicija), rekao je Dačić.

Upitan da li će biti održani i parlamentarni izbori, Dačić je rekao da to ne zna i da je to pitanje za najveću stranku, SNS, a da je stav SPS uvek da izbori treba da budu održani onda kada im je vreme.

On je rekao da bi u situaciji da je SNS preložio nekog drugog kandidata SPS imao predsedničkog kandidata iz svoje stranke.

Previous Zalihe sirove nafte u SAD na najvišem nivou od 1982.godine
Next Nikolić odlučio da se kandiduje za predsednika Srbije

You might also like

Društvo 0 Comments

Vlada Srbije: Minimalna cena rada do 15. septembra

Vlada Republike Srbije poštovaće zakonski rok koji ističe 15. septembra i do tada će utvrditi minimalnu cenu rada, i kroz dijalog sa socijalnim partenrima, raditi na njenom povećanju, saopšteno je

Lifestyle 0 Comments

Eksplozija u blizini klupskog autobusa Borusije, odložena utakmica sa Monakom u Ligi šampiona

Utakmica Borusije i Monaka koja je večeras trebalo da se igra u Dortmundu u četvrtfinalu Lige šampiona, odložena je zbog eksplozije koja se dogodila pored kluskog autobusa nemačke ekipe.

Politika 0 Comments

Parlamentarni izbori: Proglašeno 18 lista, tri da otklone nedostatke

Republička izborna komisija (RIK) je za predstojeće parlamentarne izbore proglasila 18 izbornih lista, a trima listama je naložila da u roku od 48 sati otklone nedostatke kako bi mogle da

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply