Liste čekanja za vrtić biće kraće za 2.000 mesta

Liste čekanja za vrtić biće kraće za 2.000 mesta

Grad Beograd ima spreman plan za probleme sa nedostatkom mesta u vrtićima.

Kako je rečeno za N1 u Gradskom sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu, planom je predviđeno da 14 škola ustupi deo prostora za vrtiće u koje će ići od 1.500 do 2.000 predškolaca.

foto: Davistown RSL

foto: Davistown RSL

“Veliki broj škola ima višak prostora, odnosno manje upisane dece. Ideja je bila da se prostor škola racionalizuje tj. prilagodi deci predškolskog uzrasta. Na taj način će se smanjiti liste čekanja na vrtiće za skoro 2.000 mesta”, rekla je Snežana Đurić, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda.

Na pitanje koje će beogradske škole biti rekonstruisane, Đurić odgovara: “Na Novom Beogradu rekonstruišu se prostori osnovnih škola “Ratko Mitrović” i “Đuro Strugar”, gde će biti smešteno oko 200, odnosno 150 predškolaca”.

U Zemunu će u Osnovnoj školi “Sutjeska” biti adaptiran prostor za 170 mališana, na taj način što će osnovci od 5. do 8. razreda biti razmešteni u okolne škole. “Na Savskom vencu četiri osnovne škole ustupiće prostor za ukupno 200 dece. Na opštini Palilula Osnovna škola “Jovan Cvijić” ustupiće deo prostora za 70 predškolaca”, navodi Đurić i dodaje da će na Zvezdari u Osnovnoj školi “1.300 kaplara” biti adaptiran prostor za 50 predškolaca.

Odluka grada uskoro bi trebalo da se nađe pred odbornicima gradske skupštine. Realizaciji prethodi i preprojektovanje prostora i radovi za šta još ne postoji tačan vremenski okvir.

Rekonstrukcijom bi trebalo da bude obuhvaćena i OŠ “Radivoje Popović” u Zemunu. Reč je o školi za obrazovanje dece sa poteškoćama u razvoju. Internat te škole trebalo bi da, prema planu grada, postane vrtić, čemu se roditelji đaka protive.

Izvor: GdeInvestirati/N1

Previous Beogradska berza: Indeksi blago porasli, Energoprojekt najprometniji
Next Analitičari prognozirali pad akcija zbog Trumpa, desilo se suprotno

You might also like

Slabiji izgledi za evro u narednom periodu, očekivani rast vrednosti u drugom delu 2017.

Nakon što je nova američka administracija prozvala evropske monetarne vlasti da je zajednička valuta “potcenjena preko svake mere”, finansijska tržišta su strahovala od globalnog valutnog rata.

Društvo 0 Comments

Srbija: Da li će doći do povećanja cene vode?

Povećanje cene vode o kome govori Svetska banka nije realno i voda mora da ostane socijalna kategorija, kaže predsednik Tomislav Nikolić.

Društvo 2 Comments

Miodrag Zec: Tranzicioni algoritam koji smo sledili ni jedna zemlja ne bi izdržala

Pročitajte razgovor sa gospodinom Miodragom Zecom, profesorom Filozofskog fakulteta u Beogradu, vođen tokom konferencije „Ekonomija u medijima – mediji o ekonomiji“ koju je organizovao Centar za istraživanja i studije GEA.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply