Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Xiaomi je jedan od vodećih proizvođača telefona u svetu i najveći kineski brend mobilnih telefona, ali osim time bavi se i proizvodnjom raznih drugih elektronskih uređaja.

Poznati su i po tome što svoje proizvode prodaju većinom putem Interneta, te nove proizvode lansiraju i “hype-aju” putem sistema prednarudžbina.

Međutim, takva situacija bi se uskoro mogla promeniti. Bloomberg saznaje kako Xiaomi planira da krene i u tradicionalniji oblik prodaje otvaranjem prodavnica širom Kine i sveta. Već ove godine trebalo da ih bude otvoreno dvestotinjak, a u narednih nekoliko godina njih čak hiljadu. Fizičke Xiaomi-jeve prodavnice nositće ime Mi Home, isto kao i postojećih 50-ak prodavnica koje je kompanija otvorila u Kini.

Osnovni cilj ove velike investicije jeste dopreti i do tradicionalnijih kupaca, povećati prodaju, te doneti novu živost na kinesko tržište.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Evropske berze rastu peti dan zaredom
Next Deset popularnih programskih jezika koji vam otvaraju sva vrata

You might also like

Apple sprema novu veliku akviziciju

U poslednjim finansijskim rezultatima Applea vidljivo je da je ova kompanija povećala svoju zalihu gotovine na čak 256,8 milijardi američkih dolara.

Kompanije 0 Comments

EPCG u devet meseci uvezao struje za 49 miliona evra

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) u prvih devet meseci ove godine uvezla je električnu energiju vrednu 49 miliona EUR, što je 30 miliona EUR više nego u istom prošlogodišnjem periodu, saopšteno

Najvažnije vesti 0 Comments

Milan Prostran: Ne verujem u priču o prodaji “Matijevića” i kupovini PKB-a

Agroekonomski analitičar Milan Prostran ne veruje u priče da će nemački proizvođač mesa Tönnies kupiti Industriju mesa “Matijević”, a da će potom vlasnik te industrije Petar Matijević novac dobijen od tog

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply