Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Xiaomi je jedan od vodećih proizvođača telefona u svetu i najveći kineski brend mobilnih telefona, ali osim time bavi se i proizvodnjom raznih drugih elektronskih uređaja.

Poznati su i po tome što svoje proizvode prodaju većinom putem Interneta, te nove proizvode lansiraju i “hype-aju” putem sistema prednarudžbina.

Međutim, takva situacija bi se uskoro mogla promeniti. Bloomberg saznaje kako Xiaomi planira da krene i u tradicionalniji oblik prodaje otvaranjem prodavnica širom Kine i sveta. Već ove godine trebalo da ih bude otvoreno dvestotinjak, a u narednih nekoliko godina njih čak hiljadu. Fizičke Xiaomi-jeve prodavnice nositće ime Mi Home, isto kao i postojećih 50-ak prodavnica koje je kompanija otvorila u Kini.

Osnovni cilj ove velike investicije jeste dopreti i do tradicionalnijih kupaca, povećati prodaju, te doneti novu živost na kinesko tržište.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Evropske berze rastu peti dan zaredom
Next Deset popularnih programskih jezika koji vam otvaraju sva vrata

You might also like

Kompanije 0 Comments

Redovna skupština Komercijalne banke zakazana za 27. jul

Komercijalna Banka je objavila da je redovna skupština akcionara ove bankarske ustanove zakazana za 27. jul tekuće godine.

Transport 0 Comments

Air Serbia uvela direktnu liniju za Veneciju

Kompanija Air Serbia uvela je novu direktnu liniju između Beograda i Venecije.

Društvo 0 Comments

WhatsApp: Milijardu aktivnih korisnika dnevno

Pogledate li vesti iz proteklih godina koje su se bavile raznim servisima za komunikaciju ili društvenim mrežama i brojem njihovih korisnika, videćete da je obično najrelevantniji podatak onaj o broju

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply