Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Xiaomi je jedan od vodećih proizvođača telefona u svetu i najveći kineski brend mobilnih telefona, ali osim time bavi se i proizvodnjom raznih drugih elektronskih uređaja.

Poznati su i po tome što svoje proizvode prodaju većinom putem Interneta, te nove proizvode lansiraju i “hype-aju” putem sistema prednarudžbina.

Međutim, takva situacija bi se uskoro mogla promeniti. Bloomberg saznaje kako Xiaomi planira da krene i u tradicionalniji oblik prodaje otvaranjem prodavnica širom Kine i sveta. Već ove godine trebalo da ih bude otvoreno dvestotinjak, a u narednih nekoliko godina njih čak hiljadu. Fizičke Xiaomi-jeve prodavnice nositće ime Mi Home, isto kao i postojećih 50-ak prodavnica koje je kompanija otvorila u Kini.

Osnovni cilj ove velike investicije jeste dopreti i do tradicionalnijih kupaca, povećati prodaju, te doneti novu živost na kinesko tržište.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Evropske berze rastu peti dan zaredom
Next Deset popularnih programskih jezika koji vam otvaraju sva vrata

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Konkursi za podršku domaćim inovativnim privrednicima

Fond za inovacionu delatnost objavio je konkurs za dva programa podrške domaćim inovativnim kompanijama – Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija za čiju realizaciju je izdvojeno 2,7 miliona evra.

Transport 0 Comments

Ferrari na kraju 2016. godine povećao profit

Ferrari je u prošloj godini uvećao svoj profit za 38 odsto većom prodajom modela 488, koji je važan faktor razvojnog plana kompanije, objavio je danas poznati italijanski proizvođač sportskih automobila.

Kompanije 0 Comments

Moody’s mora da plati 16 miliona dolara kazne

Agencija Moody’s Investors Service Inc. pristala je da plati ukupno 16,25 miliona dolara kazne zbog propusta u unutrašnjoj kontroli i nejasnih definicija i nedosledne primene simbola u kreditnim rejtinzima, objavila

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply