Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Kompanija Xiaomi planira da otvori 1.000 prodavnica širom sveta

Xiaomi je jedan od vodećih proizvođača telefona u svetu i najveći kineski brend mobilnih telefona, ali osim time bavi se i proizvodnjom raznih drugih elektronskih uređaja.

Poznati su i po tome što svoje proizvode prodaju većinom putem Interneta, te nove proizvode lansiraju i “hype-aju” putem sistema prednarudžbina.

Međutim, takva situacija bi se uskoro mogla promeniti. Bloomberg saznaje kako Xiaomi planira da krene i u tradicionalniji oblik prodaje otvaranjem prodavnica širom Kine i sveta. Već ove godine trebalo da ih bude otvoreno dvestotinjak, a u narednih nekoliko godina njih čak hiljadu. Fizičke Xiaomi-jeve prodavnice nositće ime Mi Home, isto kao i postojećih 50-ak prodavnica koje je kompanija otvorila u Kini.

Osnovni cilj ove velike investicije jeste dopreti i do tradicionalnijih kupaca, povećati prodaju, te doneti novu živost na kinesko tržište.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Evropske berze rastu peti dan zaredom
Next Deset popularnih programskih jezika koji vam otvaraju sva vrata

You might also like

Kompanije 0 Comments

Porasla prodaja pametnih telefona

Firma “Gartner” objavila je rezultate svog istraživanja koje se bavi stanjem tržišta pametnih telefona tokom prvog kvartala ove godine.

JP Morgan Chase: Bitcoin je prevara koja će na kraju eksplodirati

CEO jedne od najmoćnijih svetskih finansijskih grupa „JP Morgan Chase & Co.“ James Dimon je izjavio da bi momentalno otpustio svakog zaposlenog koji trguje bitcoinom, jer ga to čini “glupim”.

Tržišna kapitalizacija 100 najvećih svetskih kompanija na rekordnom nivou

Tržišna kapitalizacija 100 najvećih svetskih kompanija ove je godine, najviše zahvaljujući američkim preduzećima, porasla za 1.861 milijardu dolara ili 12 odsto u odnosu na kraj mart 2016., te je dostigla rekordnu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply