Huawei: Veća prodaja, a manja dobit u 2016. godini

Huawei: Veća prodaja, a manja dobit u 2016. godini

Kineska kompanija Huawei je tokom prošle godine značajno poboljšala svoju poziciju na tržištu proizvođača pametnih telefona te je prodala više takvih uređaja u odnosu na 2015. godinu. No, firma je zabeležila manji profit u odnosu na 2015. godinu.

Dok je 2015. godine zabeležen operativni profit od 2,2 milijardi dolara, prošle godine je zabeležen operativni profit od 2 milijardi dolara. Stvarni cilj firme bio je operativni profit od 2,5 milijardi dolara.

Iako je, dakle, prodao više pametnih telefona u odnosu na 2015. godinu, tokom 2016. godine Huawei se odlučio na strategiju koja predviđa znatna ulaganja u marketing i oglašavanje. Osim promocije uređaja, to uključuje i određene olakšice te pogodnosti za trgovce i operatere koji su odlučili u svoju ponudu uvrstiti proizvode firme Huawei.

Iz toga proizlazi i podatak da je firma uprkos većem broju prodatih uređaja, ostvarila manji profit.

Što se tiče budućnosti, u Huaweiju su se odlučili na novi cilj – do kraja godine udvostručiti profit na nivo od 4 milijarde dolara, što bi se trebalo postići pomoću različitih mera kako što je smanjenje troškova i dalje povećanje prodaje.

Izvor: Agencije
Previous Šoškić: Dešavanja na međunarodnim tržištima ne pogoduju dinaru
Next Svako ko zarađuje više od 1.000 evra postaje VIP klijent u banci

You might also like

Kompanije 0 Comments

Direktor Coca-Cole dobio 16 miliona dolara na ime otpremnine

Odlazeći generalni direktor Coca-Cole Muhtar Kent, dobio je otpremninu u visini od 16 miliona dolara, proizilazi iz njegove prijave prošlogodišnjeg prihoda.

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje ista

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) odlučio je danas da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 3,5 odsto, saopštila je NBS.

Kompanije 0 Comments

Stamenković: Izvoz Fiata za Rusiju “jednokratno rešenje”

Ekonomista Stojan Stamenković smatra da je Fiatu u Srbiji potreban novi model, kako bi došlo do rasta proizvodnje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply