Cene lokala u Beogradu od 10.000 do 650.000 evra

Cene lokala u Beogradu od 10.000 do 650.000 evra

Prodaja lokala u Beogradu je drastično opala u odnosu na period pre svetske ekonomske krize 2008. godine, a danas se mogu pronaći lokali po vrlo raznolikim cenama.

Trenutno im se cene kreću od oko 10.000 do neverovatnih 650.0000 evra, a ponekad i više, zavisno od lokacije gde se nalaze, pišu Halo oglasi.

Famoznih 650.000 evra, traži vlasnik poslovnog prostora na Trgu Republike, tačnije u Francuskoj ulici, koji je u srcu grada i veoma je prometna. A po toj ceni u ponudi je lokal od 173 kvadrata.

Na Vračaru je u proseku kvadrat oko 2.000 evra. Tako je u ponudi prostor od 57 kvadrata u Požarevačkoj kod Kalenić pijace, po ceni od 100.000 evra. Povoljno, tačnije 10 puta jeftinije, za 13.500 evra, moguće je kupiti prostor u Arčibalda Rajsa u Filmskom gradu, ali ako posao možete da vodite sa mesta od 13 kvadratnih metara, što je recimo ok za menjačnicu.

Novi Beograd1Novi Beograd – poslovni centar

Najbogatija ponuda poslovnih prostora definitivno je na Novom Beogradu, bez obzira na lokaciju. Novi Beograd poslednjih godina predstavlja najatraktivniju lokaciju, kako za stanovanje tako i za izgradnju poslovnih i tržnih centara, ali i mesto gde sve veći broj stranih i domaćih firmi smešta svoja predstavništva.

Razlog tome jeste što Novi Beograd polako postaje drugi centar grada, gde zbog odlične infrastrukture i dobre izgradnje stambenih objekata sve veći broj građana kupuje stanove. Tako i lokale, pa se na portalu Halo oglasi trenutno može naći više od 100 različitih lokala u ponudi u ovom delu grada.

Cene se kreću od oko 900 evra, a zavisno od opremljenosti mogu biti i nešto niže, pa sve do 4.000 evra.

Cene su dosta različite, pa lokal od 60 kvadrata nedaleko od Arene košta 110.000 evra, dok je za lokal iste kvadrature u bloku 62, u neposrednoj blizini TC Piramida, potrebno izdvojiti duplo manje novca. Tako za 24 kvadrata lokala u YU biznis centru sa dva velika izloga, potrebno je izdvojiti 24.000 evra. Za lokale u prometnim bulevarima potrebno je mnogo novca, mahom više od 100.000 evra, a i više. Primera radi, za lokal od 126 kvadrata u Ulici jurija Gagarina potrebno je da platite 300.000 evra, a za 101 kvadrat u Omladinskih brigada, 309.000 evra.

Foto: getty

Foto: getty

Izdavanje se isplati

Oni koji imaju lokale, a nisu neki biznismeni, mogu da naprave biznis samo od izdavanja, gde zapravo i ne mogu da pogreše. Najlakše je onima koji imaju poslovni prostor za izdavanje na Novom Beogradu ili u centru grada.

Najtraženiji prostori su u blizini Arene, oko Opštine Novi Beograd, kao i u blizini Yu biznis centra (YUBC). Cene iznajmljivanja su različite i zavise prvenstveno od lokacije i kvadrature. Najskuplji su lokali u blizini Arene gde je za poslovni prostor od 300 – 500 kvadrata potrebno izdvojiti mesečno i do 7.000 evra, dok je za manji od 150 kvadrata potrebno oko 1.600 evra, dok je za male preduzetničke radnje, od oko 25 kvadrata dovoljno 250 evra.

U bloku 63 u Jurija Gagarina, zakup lokala od preko 100 kvadrata košta više od 2.000 evra. A za recimo, osamdesetak kvadrata u Ulici Omladinskih brigada, kirija iznosi oko 1.800 do 2.100 evra.

Izvor:Halo Oglasi
Previous Tužio Uber zbog razvoda, traži 45 miliona evra
Next Dačić otkazao učešće na sastanku ministara spoljnih poslova u Zagrebu

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Holandija najisplativija destinacija za kupovinu stana u EU

Holandija je najbolja destinacija u Evropskoj uniji za kupovinu stana u svrhu iznajmljivanja, pokazuje najnovije istraživanje koje je provela konsalting kompanija “World First”.

Turističke nekretnine 0 Comments

Hosteli u zgradama ubuduće samo uz saglasnost Skupštine stanara

Gradsko veće Grada Beograda usvojilo je odluku u vezi sa otvaranjem nekategorizovanih ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama koja, između ostalog, predviđa da se hosteli u zgradama ubuduće mogu otvarati samo

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Španija: Porasla cena zakupa stana, prvi put u 8 godina

Promet na tržištu nekretnina u Španiji povećan je u prvoj polovini 2016. godine za 19.6 odsto, u poređenju sa istim periodom prošle godine, pokazuju najnoviji podaci Javnobeležničke komore Španije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply