Konkurs za dodelu podsticaja u sektoru omladine

Konkurs za dodelu podsticaja u sektoru omladine

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije raspisalo je konkurse u oblasti omladinskog sektora u iznosu do 171 milion dinara.

U saopštenju se navodi da je reč o konkursima za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora – za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou, kao i za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja.

To se odnosi i na javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade i programa “Mladi su zakon”, kao i javni konkurs za razvoj i sprovođenje omladinske politike.

Pravo učešća na konkursu imaju jedinice lokalne samouprave koje imaju osnovanu kancelariju za mlade, kao i udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovi savezi koji su registrovani na teritoriji Srbije, u zavisnosti od konkursa.

Konkursna dokumentacija može se preuzeti na internet stranici Ministarstva.

Rok za dostavljanje predloga programa i projekata je 27. februar.

Gdeinvestirati.com
Previous Uhapšeni osnivači panamske kompanije Mossack Fonseca
Next Objavljen poziv za koncesiju aerodroma "Nikola Tesla"

You might also like

Preduzetništvo

Proizvodnja meda: Dobra zarada, subvencije države

Pčelari mogu dobro da zarade, zbog toga mnogi nezaposleni ulaze u ovaj biznis. Očekuje se da izmene Zakona o stočarstvu donese neke pogodnosti za proizvođače meda.

Preduzetništvo

Kako započeti biznis sa 5.000 evra

Privatan posao možete započeti i sa 5.ooo evra, a mi Vam donosimo neke ideje za započinjanje posla.

IT

Bespovratna sredstva od 15.000 evra za srpske startupe iz oblasti klimatskih promena

Climate — KIC Startup Accelerator je program namenjen mladim startapima koji razvijaju rešenja u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena i aktivan je u 9 zemalja.