Ruski borbeni avioni opet koriste iranski vazdušni prostor

Ruski borbeni avioni opet koriste iranski vazdušni prostor

Iran je opet dozvolio ruskim avionima da koriste njegov vazdušni prostor za izvođenje operacija u Siriji, rekao je u danas sekretar Visokog saveta za nacionalnu bezbednost Irana Ali Šamhani .

Ruski avioni se “koriste iranskim nebom, i to se nastavlja jer imamo stratešku saradnju s Rusijom”, rekao je Šamhani.

“U poslednjih nekoliko slučajeva ruski borbeni avioni su koristili samo iranski vazdušni prostor i nije im trebala dopuna goriva” na tlu, dodao je on.

Ruski avioni su u avgustu 2016. prvi put koristili iranske baze za izvođenje vazdušnih operacija u Siriji. Iran i Rusija blisko sarađuju u Siriji, podržavajući politički, financijski i vojno režim predsednika Bašara al-Asada.

Izvor:Agencije
Previous Srbija i BiH dogovorile zajedničko održavanje 11 mostova
Next Dva skupa u Beogradu: Protest vojnog i policijskog sindikata i kontramiting boračkih udruženja

You might also like

Geopolitika

Savet bezbednosti UN podržao napore Rusije i Turske da se uspostavi mir u Siriji

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je danas usvojio rezoluciju kojom se podržavaju napori Rusije i Turske da se završi nasilje u Siriji i počnu mirovni pregovori.

Geopolitika

Saudijska Arabija: Jemenski Huti raketirali pogranični grad

Sedam civila je poginulo nakon što su projektili koje su u utorak uveče na grad Najran na jugu Saudijske Arabije ispalili pripadnici jemenske pobunjeničke grupe Huti, objavila je saudijska državna

Geopolitika

Rusija: U Idlibu pogođeno skladište sa hemijskim oružjem; Sirijski pobunjenici pozvali na osvetu

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je grad u provinciji Idlib “bio izložen otrovnim sredstvima”, kada je u vazdušnim napadima pogođen arsenal oružja koji je u rukama pobunjenika.