ThyssenKrupp opet posluje u plusu

ThyssenKrupp opet posluje u plusu

Nemački gigant teške industrije i čelika ThyssenKrupp potvrdio je u četvrtak prognozu za celu godinu nakon što je prvo fiskalno tromesečje ponovo zaključio s pozitivnim rezultatom zahvaljujući dobrim rezultatima poslovanja s liftovima i delovima za vozila.

Industrijski je div neto dobit od osam miliona evra u razdoblju od oktobra do decembra ocenio kao “dobar početak nove fiskalne godine”. U istom razdoblju prethodne godine zabeležili su neto gubitak od 23 miliona evra.

Prihodi su im porasli šest odsto, na 10,1 milijardu evra u prvom fiskalnom tromesečju, premašivši očekivanja analitičara.
Pažljivo praćena prilagođena dobit pre poreza i kamata skočila je 40 odsto, na 329 miliona evra.

Oporavak je ostvaren nakon što su u ThyssenKruppu prebacili fokus s tradicionalnog poslovanja proizvodnje čelika, prigušenog niskim cenama, na proizvodnju industrijske robe i pružanje tehničkih usluga.
Netom objavljeni rezultati pokazuju da je strategija dobro odabrana, istaknao je izvršni direktor Heinrich Hiesinger.

“Povećavamo udeo proizvodnje kapitalnih dobara i pružanja usluga za preduzeća u našem ukupnom poslovanju. To će nam omogućiti ostvarivanje stabilnije zarade i profitabilnijeg rasta u budućnosti“, rekao je Hiesinger u saopštenju.

Rezultate grupe poduprlo je dobro izvođenje odeljenja proizvodnje liftova, kao i automobskih i kamionskih delova, koji su ostvarili rast po šest odsto.
Hiesinger napominje da grupa takođe uočava “prve pozitivne učinke na dobit” od oporavka cena čelika u poslednje vreme. U novoj 2017. godini očekuje se nastavak tog trenda.

U ThyssenKruppu potvrdili su procene za fiskalnu godinu 2016.-2017., u kojoj predviđaju rast prilagođene dobiti pre poreza i kamata na oko 1,7 milijardi evra, dok bi se neto dobit trebala “značajno poboljšati”.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Vršački vinogradi prodati Swisslion Takovu za 4,6 miliona evra
Next Tesla Motors počinje masovnu proizvodnju modela 3

You might also like

Kompanije 0 Comments

Moody’s preuzima Bureau van Dijk

Agencija za kreditni rejting Moody’s kupuje holandsku finansijsku kompaniju Bureau van Dijk za oko3,3 milijarde dolara.

Banke i finansije 0 Comments

JPMorgan Chase širi poslovanje u Kini

Američka investiciona banka “JPMorgan Chase” zatražila je dozvolu od kineskih regulatora za osnivanje kineske kompanije za trgovinu hartijama od vrednosti u kojoj bi imala kontrolni udeo, koristeći nove kineske zakone

Najvažnije vesti 0 Comments

Daily News prodat za 1 dolar

Njujorški “Daily news”, tabloid poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan pre skoro 100 godina, prodat je za – svega jedan dolar. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply