Objavljeni konkursi za direktore javnih preduzeća u Srbiji

Objavljeni konkursi za direktore javnih preduzeća u Srbiji

Javni konkursi za izbor direktora u osam javnih preduzeća u Srbiji objavljeni su u beogradskim Večernjim Novostima od petka, 10. februara.

Javni konkurs su objavljen za preduzeća Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Djerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Konkursi će biti objavljeni i u Službenom glasniku, od petka 10. februara, rečeno je ranije agenciji Beta u Ministarstvu privrede Srbije.

Kandidati mogu da dostave prijave na konkurs 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predvidja da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu i da neće moći da budu partijski funkcioneri.

Novi zakon propisuje i da direktora javnog preduzeća na period od četiri godine imenuje vlada, na osnovu sprovedenog javnog konkursa.

Direktor javnog preduzeća neće moći da bude član organa političke stranke, odnosno moraće da mu miruje funkcija u organu stranke.

Izvor:Beta
Previous Azijske berze uzletele, dolar sve jači
Next Evropske berze: Rekordi na Wall Streetu ohrabrili ulagače

You might also like

Karijera 0 Comments

Poslovi budućnosti u Evropskoj uniji

S obzirom na to da su građani Srbije, prema nedavnom istraživanju u 11 zemalja regiona i EU, najspremniji da se isele iz zemlje zbog posla, ovaj podatak će im dobro

Kompanije 0 Comments

Aleksandar Antić: EPS proizvodi više struje, poslovanje sve bolje

  Elektroprivreda Srbije (EPS) je u prvom kvartalu 2018. godine proizvela 11,3 odsto struje više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić i

Karijera 0 Comments

Preduzetničko obrazovanje i u osnovnim školama

Od naredne školske godine u školama koje za to pokažu interesovanje biće uvedeno preduzetničko obrazovanje i to neće biti novi predmet, već će u okviru postojećih kod dece da se

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply