Objavljeni konkursi za direktore javnih preduzeća u Srbiji

Objavljeni konkursi za direktore javnih preduzeća u Srbiji

Javni konkursi za izbor direktora u osam javnih preduzeća u Srbiji objavljeni su u beogradskim Večernjim Novostima od petka, 10. februara.

Javni konkurs su objavljen za preduzeća Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Djerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Konkursi će biti objavljeni i u Službenom glasniku, od petka 10. februara, rečeno je ranije agenciji Beta u Ministarstvu privrede Srbije.

Kandidati mogu da dostave prijave na konkurs 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predvidja da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu i da neće moći da budu partijski funkcioneri.

Novi zakon propisuje i da direktora javnog preduzeća na period od četiri godine imenuje vlada, na osnovu sprovedenog javnog konkursa.

Direktor javnog preduzeća neće moći da bude član organa političke stranke, odnosno moraće da mu miruje funkcija u organu stranke.

Izvor:Beta
Previous Azijske berze uzletele, dolar sve jači
Next Evropske berze: Rekordi na Wall Streetu ohrabrili ulagače

You might also like

Tržišta nafte zabrinuta zbog obnovljenih sukoba u Libiji

Cena nafte na međunarodnim tržištima u petak je porasla zbog zabrinutosti oko najnovijih borbi za naftne luke u Libiji.

Tema dana 0 Comments

Počinje Svetski ekonomski forum, Vučić na skupu u Davosu

U švajcarskom gradu Davosu danas počinje 47. Svetski ekonomski forum. Učestvuje oko 3.000 stručnjaka, političkih i ekonomskih lidera. Među njima je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kompanije 0 Comments

Kineski He Steel podneo zahtev za preuzimanje Železare Smederevo

Kineski He Steel podneo je Komisiji za zaštitu konkurencije Srbije zahtev za odobrenje koncentracije preuzimanjem Železare Smederevo, rečeno je danas agenciji Beta u Komisiji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply