Svetlana Stojkov: Neće biti nestašice lekova

Svetlana Stojkov: Neće biti nestašice lekova

Apotekarske ustanove Pančevo, Šabac, Vranje, Bor i Sremska Mitrovica su zbog dugovanja prema dobavljačima trenutno u blokadi, ali direktorka Farmaceutske komore Srbije Svetlana Stojkov kaže da ne očekuje nestašicu lekova na tržištu.

Državne apotekarske ustanove, njih 24, ukupno duguju 18,5 miliona evra za lekove i medicinska sredstva.

– Ceo apotekarski sistem u Srbiji nalazi se u nezavidnom položaju. To je posledica nedonošenja odgovarajućih odluka koje bi omogućile da se sektor uredi kako u organizacijskom, tako i kvalitativnom smislu – rekla je Stojkov gostujući na RTS.

Ona je dodala da je situacija posebno teška u apotekarskoj ustanovi Pančevo koja je u blokadi od kraja 2015. godine, te joj je isključena struja, grejanje…

Četiri ministarstva uključena su u rešavanje ovog problema, pravda, zdravlje, finansije, lokalna samouprava, a Stojkov kaže da očekuje da se donese sistemsko rešenje koje će omogućiti da državne apoteke nastave sa radom.

Ona je podsetila da su državne apoteke jedine zdravstvene ustanove koje se ne finansiraju iz sredstava RFZO, i da za razliku od privatnih apoteka koje se uglavnom otvaraju u gradovima imaju mrežu i u selima.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Upotreba uglja u Evropi nastavlja da opada, ali njegovo vreme još nije prošlo
Next Tramp poručio kineskom predsedniku da se raduje saradnji sa njim

You might also like

Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook je, stvoren od strane Marka Zuckerberga, od ideje koja je nastala u sobi studentskog doma u najveću na svetu društvenu mrežu, prešla dug put.

Kompanije 0 Comments

Izmeštanje Beogradske autobuske stanice možda već u novembru

Beogradska autobuska stanica mogla bi da bude premeštena na novobeogradsku stranu već u novembru, pišu Novosti.

Društvo 0 Comments

Jeff Bezos pretekao Warrena Buffetta i Amancia Ortegu na listi najbogatijih ljudi na svetu

Osnivač Amazona Jeff Bezos postao je drugi najbogatiji čovek na svetu, preskačući dosadašnjeg drugog i trećeg na listi Warrena Buffetta i Amancia Ortegu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply