Svetlana Stojkov: Neće biti nestašice lekova

Svetlana Stojkov: Neće biti nestašice lekova

Apotekarske ustanove Pančevo, Šabac, Vranje, Bor i Sremska Mitrovica su zbog dugovanja prema dobavljačima trenutno u blokadi, ali direktorka Farmaceutske komore Srbije Svetlana Stojkov kaže da ne očekuje nestašicu lekova na tržištu.

Državne apotekarske ustanove, njih 24, ukupno duguju 18,5 miliona evra za lekove i medicinska sredstva.

– Ceo apotekarski sistem u Srbiji nalazi se u nezavidnom položaju. To je posledica nedonošenja odgovarajućih odluka koje bi omogućile da se sektor uredi kako u organizacijskom, tako i kvalitativnom smislu – rekla je Stojkov gostujući na RTS.

Ona je dodala da je situacija posebno teška u apotekarskoj ustanovi Pančevo koja je u blokadi od kraja 2015. godine, te joj je isključena struja, grejanje…

Četiri ministarstva uključena su u rešavanje ovog problema, pravda, zdravlje, finansije, lokalna samouprava, a Stojkov kaže da očekuje da se donese sistemsko rešenje koje će omogućiti da državne apoteke nastave sa radom.

Ona je podsetila da su državne apoteke jedine zdravstvene ustanove koje se ne finansiraju iz sredstava RFZO, i da za razliku od privatnih apoteka koje se uglavnom otvaraju u gradovima imaju mrežu i u selima.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Upotreba uglja u Evropi nastavlja da opada, ali njegovo vreme još nije prošlo
Next Tramp poručio kineskom predsedniku da se raduje saradnji sa njim

You might also like

LinkedIn sada ima više od 500 miliona korisnika

Čini se da se prošlogodišnje preuzimanje LinkedIn-a za iznos od 26,2 milijardi dolara isplatilo Microsoft-u, barem što se tiče rasta broja korisnika.

Najvažnije vesti 1Comments

Za Komercijalnu banku zainteresovani Turci, Mađari i Kostić

Za kupovinu Komercijalne banke zainteresovana je mađarska OTP banka, jedna turska, ali i biznismen Miodrag Kostić, koji u vlasništvu ima već dve banke u Srbiji.

Kompanije 0 Comments

Elon Musk želi da celom svetu omogući besplatan Wi-Fi

Kompanija SpaceX otkrila je okvirni plan tokom januara i predala inicijalni zahtev američkim vlastima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply