Svetlana Stojkov: Neće biti nestašice lekova

Svetlana Stojkov: Neće biti nestašice lekova

Apotekarske ustanove Pančevo, Šabac, Vranje, Bor i Sremska Mitrovica su zbog dugovanja prema dobavljačima trenutno u blokadi, ali direktorka Farmaceutske komore Srbije Svetlana Stojkov kaže da ne očekuje nestašicu lekova na tržištu.

Državne apotekarske ustanove, njih 24, ukupno duguju 18,5 miliona evra za lekove i medicinska sredstva.

– Ceo apotekarski sistem u Srbiji nalazi se u nezavidnom položaju. To je posledica nedonošenja odgovarajućih odluka koje bi omogućile da se sektor uredi kako u organizacijskom, tako i kvalitativnom smislu – rekla je Stojkov gostujući na RTS.

Ona je dodala da je situacija posebno teška u apotekarskoj ustanovi Pančevo koja je u blokadi od kraja 2015. godine, te joj je isključena struja, grejanje…

Četiri ministarstva uključena su u rešavanje ovog problema, pravda, zdravlje, finansije, lokalna samouprava, a Stojkov kaže da očekuje da se donese sistemsko rešenje koje će omogućiti da državne apoteke nastave sa radom.

Ona je podsetila da su državne apoteke jedine zdravstvene ustanove koje se ne finansiraju iz sredstava RFZO, i da za razliku od privatnih apoteka koje se uglavnom otvaraju u gradovima imaju mrežu i u selima.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Upotreba uglja u Evropi nastavlja da opada, ali njegovo vreme još nije prošlo
Next Tramp poručio kineskom predsedniku da se raduje saradnji sa njim

You might also like

Kompanije 0 Comments

Bespovratna sredstva od 15.000 evra za srpske startupe iz oblasti klimatskih promena

Climate — KIC Startup Accelerator je program namenjen mladim startapima koji razvijaju rešenja u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena i aktivan je u 9 zemalja.

Kompanije 0 Comments

Samsung razmatra otvaranje fabrike u SAD-u

Samsung navodno razmišlja da izgradi novo proizvodno postrojenje u SAD za kućne uređaje, što bi moglo biti odgovor na pretnju predsednika SAD Donalda Trampa oko dodatnih taksi na proizvode proizvedene

Saobraćaj 0 Comments

Raspisan tender za rekonstrukciju Obilićevog venca vredan 300 miliona dinara

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda danas će raspisati tender za rekonstrukciju Obilićevog venca, vredan 300 miliona dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply