L’Oreal prodaje The Body Shop za milijardu evra

L’Oreal prodaje The Body Shop za milijardu evra

Francuski kozmetički div L’Oreal prodaće svoj lanac prodavnica The Body Shop za milijardu evra.

Financial Times objavio je da L’Oreal za lanac traži “alternativu” sa finansijskom kućom Lazard’s . Prodaja kompanije je, kako piše list, vrlo verovatna.

Trgovine se već neko vreme bore s padom prodaje. U trećem kvartalu prošle godine beleže pad prodaje od 5,4 odsto. Body Shop je nedavno imenovao Jamesa Shepherda, bivšeg direktora marketinga u Swarowskom, za direktora maloprodajnih operacija.

L’Oreal nije komentarisao medijske navode. The Body Shop je osnovan u Velikoj Britaniji 1976. godine, a francuska grupa preuzela ga je 2006. godine. Lanac trenutno ima više od 3.000 prodavnica  u 66 zemalja.

Izvor: Agencije
Previous Disney: Pad prihoda u četvrtom kvartalu
Next Srbija: Sektor osiguranja u 2016. godine isplatio 35 milijardi dinara privredi i građanima

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Ishod privatizacije RTB Bor poznat u prvoj polovini 2018.

Postupak privatizacije Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor teče po utvrđenoj dinamici, a ishod privatizacije biće objavljen u prvoj polovini ove godine.

Turizam 0 Comments

Agenciji S.A.B. se oduzima licenca

Turistička inspekcija podnela je predlog za oduzimanje licence agenciji S.A.B. a protiv vlasnika Stevana Buđića biće podneta prekršajna prijava.

Kompanije 0 Comments

Dobit Samsunga skočila 70 odsto, na rekordne nivoe

Samsung Electronics izvestio je da će njegova operativna dobit u drugom tromesečju biti oko 70 odsto veća nego u istom razdoblju prošle godine i dostići rekordne nivoe, što se zahvaljuje snažnom

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply