Disney: Pad prihoda u četvrtom kvartalu

Disney: Pad prihoda u četvrtom kvartalu

Američki medijski konglomerat, Disney, objavio je prihode za četvrti kvartal koji su niži od očekivanih, usled slabijih reklamnih prihoda ESPN-a i jakog usporednog perioda prošle godine kada je filmski biznis imao ogromne prihode zbog „Ratova zvezda“.

Ukupan prihod kompanije pao je 3% na 14,78 milijardi dolara u odnosu na prognozu od 15,26 milijardi dolara. Neočekivani pad prihoda bacio je u senku veću protabilnost koja je bila iznad očekivanja.

Profit po akciji dostigao je 1,55 dolara (pad od 10,4%) u odnosu na prognozu od 1,49 dolara. Najveći doprinos krajnjem rezultatu dali su Disneyevi inostrani i američki tematski parkovi koji su zabeležili rast dobiti od 13%.

U fokusu investitora je već duže vreme Disney-eva sportska mreža ESPN koja od 2015. beleži veliki pad TV pretplatnika. ESPN je u razdoblju oktobar-decembar zabeležio iznenađujuće povećanje programskih troškova, dok je registrovan pad reklamnih prihoda kao posledica manjeg broja prenosa utakmica koledž utakmica američkog fudbala.

Prihodi kablovskih emitera, u koje pored ESPN-a spadaju i Disney kanali, pali su 2,1% na 4,43 milijarde dolara. Prvi čovek Disneya, Bob Iger, kojemu ugovor ističe u junu naredne godine, izjavio je tokom predstavljanja rezultata da je uveren da će njegov naslednik biti izabran na vreme. Takođe, dodao je da bi mogao razmotriti produženje mandata „ako je to u najboljem interesu kompanije“. Iger je 12 godina na čelu Disneya tokom kojih je vrednost kompanije povećana 200%, u odnosu na udvostručenu vrednost indeksa S&P 500 u istom razdoblju.

Investitori su neutralno reagovali na objavu rezultata, zadržavši akcije Disneya na nivou od 109 dolara.

Izvor: Agencije
Previous Francuska: Eksplozija u nuklearnoj elektrani
Next L'Oreal prodaje The Body Shop za milijardu evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Isplata dividende akcionarima Aerodroma 5. septembra

Aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je da će dividendu iz prošlogodišnje dobiti isplatiti 5. septembra putem Centralnog registra hartija od vrednosti.

Industrija 0 Comments

Niškoj fabrici za prečišćavanje otpadnih voda odobreno 56 miliona evra od Evropske komisije

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je gradu Nišu ovih dana Evropska komisija odobrila 56 miliona evra za izgradnju fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

Kompanije 0 Comments

Samsung tokom prvog tromesečja ove godine očekuje rekordnu zaradu

Kada je zarada tokom prvog tromesečja 2017. godine u pitanju, kompanija Samsung očekuje odlične rezultate.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply