Disney: Pad prihoda u četvrtom kvartalu

Disney: Pad prihoda u četvrtom kvartalu

Američki medijski konglomerat, Disney, objavio je prihode za četvrti kvartal koji su niži od očekivanih, usled slabijih reklamnih prihoda ESPN-a i jakog usporednog perioda prošle godine kada je filmski biznis imao ogromne prihode zbog „Ratova zvezda“.

Ukupan prihod kompanije pao je 3% na 14,78 milijardi dolara u odnosu na prognozu od 15,26 milijardi dolara. Neočekivani pad prihoda bacio je u senku veću protabilnost koja je bila iznad očekivanja.

Profit po akciji dostigao je 1,55 dolara (pad od 10,4%) u odnosu na prognozu od 1,49 dolara. Najveći doprinos krajnjem rezultatu dali su Disneyevi inostrani i američki tematski parkovi koji su zabeležili rast dobiti od 13%.

U fokusu investitora je već duže vreme Disney-eva sportska mreža ESPN koja od 2015. beleži veliki pad TV pretplatnika. ESPN je u razdoblju oktobar-decembar zabeležio iznenađujuće povećanje programskih troškova, dok je registrovan pad reklamnih prihoda kao posledica manjeg broja prenosa utakmica koledž utakmica američkog fudbala.

Prihodi kablovskih emitera, u koje pored ESPN-a spadaju i Disney kanali, pali su 2,1% na 4,43 milijarde dolara. Prvi čovek Disneya, Bob Iger, kojemu ugovor ističe u junu naredne godine, izjavio je tokom predstavljanja rezultata da je uveren da će njegov naslednik biti izabran na vreme. Takođe, dodao je da bi mogao razmotriti produženje mandata „ako je to u najboljem interesu kompanije“. Iger je 12 godina na čelu Disneya tokom kojih je vrednost kompanije povećana 200%, u odnosu na udvostručenu vrednost indeksa S&P 500 u istom razdoblju.

Investitori su neutralno reagovali na objavu rezultata, zadržavši akcije Disneya na nivou od 109 dolara.

Izvor: Agencije
Previous Francuska: Eksplozija u nuklearnoj elektrani
Next L'Oreal prodaje The Body Shop za milijardu evra

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kompanija Kutko kupila najstariju zgradu u Pančevu i Trgoproduktovu Hladnjaču

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika potvrdila je da je u aprilu 2017. godine Trgoprodukt u stečaju prodao dva poslovna prostora.

Apple sprema novu veliku akviziciju

U poslednjim finansijskim rezultatima Applea vidljivo je da je ova kompanija povećala svoju zalihu gotovine na čak 256,8 milijardi američkih dolara.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Bajatović: Količina gasa dovoljna, proširenje Banatskog dvora krajem godine

U Srbiji neće biti prekida u snabdevanju gasom, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, prenose agencije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply