Zbog smanjenja unosa šećera smanjuju čokoladice

Zbog smanjenja unosa šećera smanjuju čokoladice

Nova vest razočaraće sve sladokusce – čokoladice moraju da smanje svoju težinu kako bi zadovoljile novu meru o smanjenju šećera.

Međutim, Jamie Oliver će skakati od sreće, jer počinje primena mera o smanjenju šećera u prehrani pod pritiskom Engleskog zavoda za javno zdravstvo.

“Tužan sam zbog svoje želje, ali mi je izuzetno drago zbog zdravlja nacije. Šećer je naravno najveći ubica. Zvuči kao kliše, ali na kraju ćemo biti zahvalni”, kaže on.

Čokoladice među kojima su i Mars, Snickers, Twix, Kit-Kat odbile su ideju da preformulišu svoje proizvode sa veštačkim zaslađivačima jer će uništiti originalni ukus.

Tako će navedene čokoladice, među kojima su i Toblerone i Lyon izgubiti od 18 do 20 grama svoje težine.

Dok su jedni već prihvatili ovo “surovo” pravilo kako ne bi bili na nepoželjnoj listi uzročnika gojaznosti dece, drugi se i dalje protive ovakvoj odluci. Ima i onih koji i dalje nisu zadovoljni, pa smatraju da količinu šećera u čokoladicama treba prepoloviti, a ne smanjiti za “samo” 20 grama, a kao argument koriste alarmantan podatak o gojaznosti dece.

A da li će manja gramaža čokoladica doneti i niže cene, ostajke tek da se vidi.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Volvo u 2016. godini ostvario rast neto profita od 90 odsto
Next Rasim Ljajić: GMO usporava ulazak Srbije u STO

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Air Serbia od juna leti za Sankt Peterburg

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia najavila je danas da planira da od 18. juna ove godine uvede letove između Beograda i Sankt Peterburga, drugog po veličini grada u Rusiji. 

Energetika i naftna industrija 0 Comments

EPS otpušta 3.600 radnika u naredne tri godine

U okviru programa optimizacije broja zaposlednih, iz EPS-a će, u naredne tri godine, otići još oko3.600 zaposlenih, pišu “Večernje novosti”.

Tema dana 0 Comments

Danas postavljanje kamena temeljca za fabriku ZF

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas ceremoniji postavljanja kamena temeljca na lokaciji buduće fabrike električnih i hibridnih pogona fabrike ZF Friedrichshafen AG.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply