Srbija: Poljoprivrednici u naredne dve godine oslobođeni obavezne obnove registracije gazdinstava

Srbija: Poljoprivrednici u naredne dve godine oslobođeni obavezne obnove registracije gazdinstava

Svi poljoprivredni proizvođači su u naredne dve godine oslobođeni obavezne obnove registracije svojih gazdinstava, ako nije bilo promene podataka koji su upisani u Registar.

Direktor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat kaže za RTS da je ovakvom odlukom Ministarstvo poljoprivrede olakšalo poljoprivrednim proizvođačima svakodnevno delovanje.

“Sada možete da zamislite koliko je hiljada sati, hiljada kilometara pomnoženo sa 350-400.000 ljudi koji moraju da odu u Upravu za trezor, da popune neke papire samo da bi obnovili registraciju, a da suštinski nemaju nikakve promene”, ukazuje Radat.

Prema njegovim rečima, samo oni poljoprivredni proizvođači koji imaju suštinske promene, u poslovanju ili druge statusne promene, biti u obavezi da ih prijave 30 dana od datuma nastanka te promene.

Izvor:RTS
Previous Evropske berze: Ulagači na oprezu, indeksi bez promene
Next PC Press Top 50: Jubilarna 20. dodela nagrada za internet stvari

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Ministarstvo finansija: Budžet Srbije na kraju 2016. u minusu 7,9 milijardi dinara zbog Petrohemije, javni dug 25 milijardi evra

Budžet Srbije na kraju 2016. godine bio je u deficitu od 7,9 milijardi dinara, posle isplate duga Petrohemije prema Naftnoj industriji Srbije od 13 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarstvo

Kompanije 0 Comments

U budžet Srbije stiže 15,5 milijardi dinara od državnih firmi

Na ime dela dobiti iz 2016. državnu kasu očekuje značajan priliv od državnih i javnih preduzeća.

Litecoin – kriptovaluta sa bržim rastom vrednosti od bitcoina

Interesovanje za bitcoin obuhvatilo je i druge digitalne valute, poput ethereuma i litecoina, i uvuklo ih u vrtlog moderne zlatne groznice.  

1 Comment

  1. zana
    February 07, 14:21 Reply
    Hvala Bogu da se setili ovi iz Ministarstva da konacno donesu ovakvu odluku. To je trebalo mnogo ranije da se uradi, recimo ja imam vinograd 22 godine, a gazdinstvo mi je registrovano od samog pocetka donosenja zakona, ukupno za svo to vreme dobila sam oko 7000 dinara subvencije do sada - komicno, a najkomicnija mi je bila 2016 kada sam dobila za 18 ari vinograda 347, 60 dinara. Naravno da sam svake godine obnavljala registraciju, ta nisam svake godine vadila vinograd i zasadjivala nov, i da je kod visegodisnjih kultura u startu trebao da se donese ovakva odluka, da se registracija obnavlja samo kada postoje promene. No konacno se nasi pametnjakovici setili da je ovako bolje i da se potrosi manje vremena i para. Poljoprivrednici su ukazivali na to, ja sam pisala Ministarstvu u vise navrata, ali ko nas slusa, reaguje se tek kad nekom tajkunu koji ih dotira dosadi nesto ili zeli neke promene.

Leave a Reply