Osniva se Razvojna agencija Vojvodine

Osniva se Razvojna agencija Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je danas formiranje Razvojne agencije Vojvodine, po modelu Razvojne agencije Srbije, i ocenio da je u Srbiji stvorena “nova klima klima poleta i prosperiteta”.

Mirović je na svečanosti na kojoj je potpisan Sporazum o saradnji Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine rekao da će zadatak Razvojne agencije Vojvodine biti da od 1.juna bespovratnim podsticajima domaćim i stranim ulagačima omogući povećanje broja zaposlenih, kao i veća ulaganja u tehničko-tehnološke uslove rada.

U saopštenju sa današnje sednice Pokrajinske vlade navedeno je da se Razvojna agencija Vojvodine (RAV) osniva kao društvo sa ograničenom odgovornošću, radi davanja podrške za sprovođenje razvojne politike, poljoprivredne politike i politike razvoja sela, kao i drugih javnih politika, sve u cilju bržeg ekonomskog razvoja Vojvodine.

Organi RAV-a čije će središte biti u Novom Sadu, biće skupština i direktor, a funkciju skupštine vršiće Pokrajinska vlada. Odluka je upućena Skupštini Vojvodine na usvajanje.

“Naš glavni cilj je da u naredne četiri godine imamo što više zaposlenih, što više razvijenih potencijala koji će omogućiti da se Vojvodina dalje napreduje, i da kućni budžeti većine porodica koje žive u Vojvodini budu bogatiji”, poručio je Mirović.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je posle mnogo godina “ekonomskog posrtanja i propadanja” stvorena “nova klima klima poleta i prosperiteta” koja će biti potvrđena i kroz rast BDP, industrijske proizvodnje i izvoza, kao i kroz smanjenje stope nezaposlenosti.

On očekuje da Privredna komore Vojvodine bude jedan od nosilaca izrade strategije razvoja privrede u pokrajini, da na najvišem nivou analizira privredna kretanja i predlaže najkvalitetnija rešenja.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević podsetio je da ona postoji 98 godina i rekao da će komora sve svoje kapacitete usmeriti na to da bude spona privrede i administracije, i kvalitetan logistički servis.

Izvor:Beta
Previous Protest kombi prevoznika u Beogradu
Next Novim zakonom ukida se oporezivanje automobila iznad 2000 kubika

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

MMF kod Vučića: Ima prostora za veće plate i penzije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u razgovoru sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom, posebno je istakao temu povećanja plata i penzija, uz zajedničku konstataciju da ima prostora za porast

Makroekonomija 0 Comments

Industrijska proizvodnja skočila 4,2 odsto

Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu 2017. veća je za 4,2 odsto nego u istom mesecu prošle godine, a u odnosu na prosek 2016. veća je za dva odsto.

Turizam 0 Comments

Forum u Pekingu: Evropske zemlje odbacile kineski tekst o trgovini

Deo evropskih zemalja koje učestvuju na samitu Novi putevi svile u Kini odbijaju da stanu uz saopštenje o trgovini koje priprema Kina jer nije dovoljni pažnje posvećeno poštovanju standarda na

1 Comment

  1. Sosa
    February 07, 19:34 Reply
    Dupliranje politickih funkcija i drzavnih institucija do apsurda.a sve za potrebe presretnog naroda. (Ogromnog na beskrajnom prostranstvu) Ne ulazeci u politicke posledice podrzavljena vojvodjanske administracije (ipak je ovo ekonomskl sajt) pitam: Odakle novci? Zar je interes Lale a placa dva drzavna aparata? I da cuti?

Leave a Reply