Godišnji zakup tezge na Kalenić pijaci košta 4.300 evra

Godišnji zakup tezge na Kalenić pijaci košta 4.300 evra

JKP “Gradske pijace” saopštilo je danas da je posle prve ovogodišnje licitacije godišnji zakup jedne tezge na beogradskoj pijaci Kalenić dostigao sumu od 535.000 dinara (4.300 evra).

U subotu, 4. februara, na licitaciji na najvećoj beogradskoj pijaci “Kalenić” prodavci su se nadmetali za tezge na toj i pijacama “Zemun”, TC “Novi Beograd”, “Vidikovac” i “Blok 44”, saopštilo je JKP “Gradske pijace”.

Najveće interesovanje i ovoga puta bilo je za pijacu “Kalenić”, gde se za tezgu usred te pijace, a ne u prvom redu, nadmetalo više trgovaca, te je cena za samo tri minuta dostigla 535.000 dinara, što je bila i najveća ponuđena cena na toj licitaciji.

“Gradske pijace” u saopštenju tumače da “preduzetnici i poljoprivredni proizvodjači i u Beogradu prepoznaju pijace kao centre promocije ekonomske aktivnosti i regeneratore radnih mesta, koji će im pružiti sigurnu zaradu i posao kako za sebe, tako i za članove svog domaćinsta i budućih generacija”.

“U evropskim gradovima u okruženju”, piše dalje, licitirane cene tezgi dostižu i 100.000 evra “što je i cena jednog komfornog stana”.

Ukupan prihod s licitacije tezgi od ukupno 1.185.000 dinara (9.600 evra), JKP “Gradske pijace” kaže da će usmeriti u “osavremenjavanje pijačnih kapaciteta i uvođenje novih usluga”.

Licitacije su uvedene prošle godine kako bi se “na transparentan i jasno definisan način pod jednakim uslovima dodeljivale tezge”, piše u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/NovaEkonomija
Previous Novim zakonom ukida se oporezivanje automobila iznad 2000 kubika
Next Adris grupa iz Rovinja zainteresovana za Dunav osiguranje

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Novih 82 miliona dinara za poljoprivredu

Korisnicima kojima je odobren kredit za nabavku sistema za navodnjavanje u Vojvodini, vredne 82 miliona dinara, dodeljen je 81 ugovor.

Najvažnije vesti 0 Comments

Vijetnam: Suša uništila desetine hiljada hektara plantaža kafe

Nezapamćena suša u Vijetnamu već je uništila 60 hiljada hektara plantaža kafe a još 165.000 hektara je ozbiljno ugroženo, podaci su vijetnamskog Udruženja proizvođača kafe i kakaoa (Vicofa).

Agrobiznis 0 Comments

Raspisan konkurs za ribnjake u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za rekonstrukciju postojećih i podizanje novih ribnjaka na teritoriji Vojvodine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply