Adris grupa iz Rovinja zainteresovana za Dunav osiguranje

Adris grupa iz Rovinja zainteresovana za Dunav osiguranje

Rovinjska Adris grupa u čijem je većinskom vlasništvu Croatia osiguranje, pokazala je zainteresovanost za preuzimanje Dunav osiguranja, piše SEEbiz, pozivajući se na “dobro obaveštene nezvanične izvore”.

Iz rovinjske kompanije su u više navrata najavili kako žele da osnaže svoju poziciju na regionalnom tržištu osiguranja. U odgovoru na upit SEEbiza to su i ponovili, ne demantujući nezvaničnu informaciju.

– Novih činjenica nema, možemo tek ponoviti da nam je, kao i u svim našim drugim poslovima, tako i osiguranju, cilj da postanemo regionalni lider. Uz organski rast, ne isključujemo i mogućnost akvizicija u tom delu posla – izjavila je za SEEbiz Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris Grupe.

Osim Srbije, Adris je zainteresovan za širenje u Sloveniji, gde je već stekao značajan udeo u Savi Re. Iako je Agencija za nadzor osiguranja (AZN) pre nekoliko meseci odbila da im izda dozvolu za povećanje udela, u Rovinju su pokrenuli postupak sudske zaštite i tvrde da od svojih namera ne odustaju. Nije poznato u kojoj je fazi taj sudski postupak.

Vlada Srbije mogla bi za Dunav osiguranje da traži oko 110 miliona evra. Ipak, dobri poznavaoci tržišta procenjuju kako je realna cena bitno manja, te da će Vučićeva vlada moći da traži maksimalno 60 miliona evra za većinski paket. Privatizacija Dunav osiguranja jedan je od zahteva Međunarodnog monetarnog fonda. Prema ranije preuzetim obvezama, privatizacija Dunav osiguranja trebalo bi da bude okončana u drugoj polovini ove godine.

Dunav osiguranje je u prvih devet meseci prošle godine ostvarilo neto dobit u iznosu od 1,17 milijardi dinara. Kompanija je zadržala i lidersku poziciju u rešavanju šteta sa tržišnim udelom od 26%, dok je vrednost likvidiranih šteta 6,9 milijardi dinara. Vodeću poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije, kompanija Dunav potvrdila je s tržišnim udelom od 27,4%.

Izvor: SeeBiz
Previous Godišnji zakup tezge na Kalenić pijaci košta 4.300 evra
Next Sirija: Asad i Turska u "utrci" za Al-Bab, rizik od sudara dve strane

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Vlasnik Corone učinio komšije milionerima

Antonio Fernandez, direktor kompanije koja je proizvela pivo Corona, sve svoje komšije malog španskog sela Cerezales del Condado, u kojem je rođen, učinio je milionerima.

Kompanije 0 Comments

Godišnja neto dobit kompanije Inditex veća za 10 odsto

Španski modni maloprodajni div Inditex, vlasnik Zare, izvestio je u sredu da je prošlu godinu zaključio s 10 odsto višom neto dobiti zahvaljujući širenju poslovanja u inostranstvu.

Tema dana 0 Comments

Stigao predlog nove Vlade: 4 potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja

Predlog odluke o izboru vlade predviđa da nova vlada ima četiri potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja. Sednica o izboru nove Vlade biće održana sutra u 10 časova.

1 Comment

  1. ANI
    February 08, 17:07 Reply
    Za sta su zainteresovani za ovo groblje od firme. Ovo kao i sve drzavno ima tolike skrivene dugove da je to haos, prodace za jedva 50 miliona ako i to dobiju za ovaj krs od firme.

Leave a Reply