Zrenjanin: Građani duguju 135 miliona dinara

Zrenjanin: Građani duguju 135 miliona dinara

Podaci službe potrošnje gradske toplane od 2. februara pokazuju da građani Zrenjanina za daljinsko grejanje duguju 65 miliona dinara, odnosno 135 miliona dinara po tužbi građana. 

Od ukupno 7800 individualnih potrošača, na spisku dužnika je i 1110 potrošača koji imaju dugove koji su otišli izvršiteljima, a reč je o dugovanju od 38 miliona dinara. Prema podacima izvršitelja, do sada nije bilo deložacije građana zbog duga za grejanje kako se moglo čuti na protestima protekle nedelje.

-Popisuje se pokretna imovina ali do sada nije bilo slučajeva da se prodaje neka nekretnina zbog duga za grejanje – kažu u kancelariji izvrđitelja Željka Kesića.

U gradskoj toplani potvrđuju za Danas da je kod pet dužnika upisana hipoteka na nekretninu zbog duga od preko 400.000 dinara, i da će vrlo verovatno kod još petoro zrenjaninaca biti upisane hipoteke, odnosno zabeležbe. Među onima koji duguju za grejanje je i Sonja Kujundžić, koja je ispričala za Danas da želi da izmiri dugovanja.

-Već dugo je naš stan u Koče Kolarova prazan jer sam se ja preselila u Arilje a brat je u bolnici, ne možemo da to sve održavamo. Dug za grejanje je narastao najviše zbog kamate, ne mogu da ga platim od zarade pa sam mislila da dug namirim kada prodam stan. Čekam punomoć od suda, jer je stan na brata, pa kada rešim to sa nekretninom onda ću izmiriti dug – ispričala je Sonja Kujundžić.

U gradskoj toplani kažu da potrošači imaju mogućnost da potpišu ugovor koji omogućava reprogram a time se izbegavaju izvršitelji i dodatni troškovi procene imovine i duga. Sem toga, Gradsko veće Zrenjanina izašlo je u susret potrošačima pa je naložilo toplani da prepolovi račune za januar, tako da će se deo računa izmiriti u maju. Na spisku korisnika zrenjaninske toplane je i 22.000 potrošača priključenih na gasnu mrežu, za koje nadležni kažu da redovno izmiruju obaveze. O sistemu daljinskog grejanja, efektima uvođenja delitelja toplote i obračunu po utrošku više reči biće na tribini koju organizuje Gradska toplana u Kulturnom centru Zrenjanina, u utorak 7. febuara u 19 časova.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Toyota zabeležila pad dobiti poslednjih devet meseci
Next Srbi iz inostranstva u 2016. godini poslali skoro 3 milijarde evra

You might also like

Kompanije 1Comments

Pada cena polovnih vozila, stiže oko 100.000 nemačkih benzinaca i dizelaša?

Kupci u Srbiji mogli bi da računaju na do 20 odsto niže cene polovnih automobila, ocenjuju poznavaoci prodaje, vođeni logikom da će iz Nemačke na tržište Srbije dospeti oko 100.000

Društvo 0 Comments

Koliko košta jednodnevni boravak u Beogradu?

Ako planirate da posetite Beograd i da u njemu provedete jedan dan, bitno je znati koliko će vam novca biti potrebno.

Društvo 0 Comments

Severna Koreja: Prva pljačka banke u istoriji

U Severnoj Koreji je 4. aprila  u sred bela dana opljačkana banka, što je prvi takav slučaj u čitavoj istoriji postojanja te države.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply