Zrenjanin: Građani duguju 135 miliona dinara

Zrenjanin: Građani duguju 135 miliona dinara

Podaci službe potrošnje gradske toplane od 2. februara pokazuju da građani Zrenjanina za daljinsko grejanje duguju 65 miliona dinara, odnosno 135 miliona dinara po tužbi građana. 

Od ukupno 7800 individualnih potrošača, na spisku dužnika je i 1110 potrošača koji imaju dugove koji su otišli izvršiteljima, a reč je o dugovanju od 38 miliona dinara. Prema podacima izvršitelja, do sada nije bilo deložacije građana zbog duga za grejanje kako se moglo čuti na protestima protekle nedelje.

-Popisuje se pokretna imovina ali do sada nije bilo slučajeva da se prodaje neka nekretnina zbog duga za grejanje – kažu u kancelariji izvrđitelja Željka Kesića.

U gradskoj toplani potvrđuju za Danas da je kod pet dužnika upisana hipoteka na nekretninu zbog duga od preko 400.000 dinara, i da će vrlo verovatno kod još petoro zrenjaninaca biti upisane hipoteke, odnosno zabeležbe. Među onima koji duguju za grejanje je i Sonja Kujundžić, koja je ispričala za Danas da želi da izmiri dugovanja.

-Već dugo je naš stan u Koče Kolarova prazan jer sam se ja preselila u Arilje a brat je u bolnici, ne možemo da to sve održavamo. Dug za grejanje je narastao najviše zbog kamate, ne mogu da ga platim od zarade pa sam mislila da dug namirim kada prodam stan. Čekam punomoć od suda, jer je stan na brata, pa kada rešim to sa nekretninom onda ću izmiriti dug – ispričala je Sonja Kujundžić.

U gradskoj toplani kažu da potrošači imaju mogućnost da potpišu ugovor koji omogućava reprogram a time se izbegavaju izvršitelji i dodatni troškovi procene imovine i duga. Sem toga, Gradsko veće Zrenjanina izašlo je u susret potrošačima pa je naložilo toplani da prepolovi račune za januar, tako da će se deo računa izmiriti u maju. Na spisku korisnika zrenjaninske toplane je i 22.000 potrošača priključenih na gasnu mrežu, za koje nadležni kažu da redovno izmiruju obaveze. O sistemu daljinskog grejanja, efektima uvođenja delitelja toplote i obračunu po utrošku više reči biće na tribini koju organizuje Gradska toplana u Kulturnom centru Zrenjanina, u utorak 7. febuara u 19 časova.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Toyota zabeležila pad dobiti poslednjih devet meseci
Next Srbi iz inostranstva u 2016. godini poslali skoro 3 milijarde evra

You might also like

Društvo 0 Comments

Srbi najviše koriste Viber, ceo svet WhatsApp

Prema istraživanju Similar Web kompanije, najpopularnija aplikacija za razmenu poruka u svetu je WhatsApp.

Društvo 1Comments

Na kongresu u Istanbulu usvojen jedinstveni islamski kalendar

Učesnici trodnevnog Kongres o unificiranju islamskog verskog kalendara izglasali su predlog hidžretskog kalendara kojim su ibadeti (verski obredi) u čitavom islamskom svetu spojeni u jedan verski kalendar.

Politika 0 Comments

EU sledeće sedmice otvara dva poglavlja sa Srbijom

Posle današnjeg sastanka Radne grupe za proširenje i pristupne pregovore (COELA), gotovo je sigurno da će Srbija se 13. decembra pored poglavlja 5, koje se odnosi na javne nabavke, otvoriti

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply