Samsung razmatra otvaranje fabrike u SAD-u

Samsung razmatra otvaranje fabrike u SAD-u

Samsung navodno razmišlja da izgradi novo proizvodno postrojenje u SAD za kućne uređaje, što bi moglo biti odgovor na pretnju predsednika SAD Donalda Trampa oko dodatnih taksi na proizvode proizvedene u inostranstvu za potrošače unutar SAD.

Pojedine kompanije sada razmišljaju o izgradnji fabrika unutar SAD kako bi izbegli ove poreze, a veruje se da je jedna od njih Samsung. Izveštaj napominje da Samsung još nije odlučio o obimu investicije, tako da za sada nije jasno koji uređaji će se proizvoditi u SAD, kao i u kom obimu. Podsetićemo da je Samsung do sada potrošio 17 milijardi dolara na fabriku čipova u Ostinu, u državi Teksas.

Kompanija nije komentarisala izveštaj Reutersa, ali je poručila da će nastaviti da procenjuje nove investicione potrebe u SAD koje bi najbolje mogle da služe korisnicima. Važno je napomenuti da kompanije sa sedištem u Koreji nisu direktno ugrožene novim najavljenim merama predsednika Trampa, ali one preduzimaju preventivne mere.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Rok plaćanja poreza na imovinu pomeren na 17. februar
Next Reckitt Benckiser želi da preuzime Mead Johnsona

You might also like

Kompanije 0 Comments

Audi: Velike investicije u električne automobile

Audi predstavlja novu strategiju u kojoj će veliki naglasak biti stavljen na razvoj vozila na električni pogon, prenosi Reuters.

Akcije Dropboxa uzletele 35 odsto

Cena akcije Dropboxa skočila je više od 35 odsto u petak, prvog dana trgovanja tom akcijom na berzi, jer su ulagači, uprkos oštrom padu američkih tržišta, pokazali veliki interes za prvu veću inicijalnu

Kompanije 0 Comments

Akcije Tošibe pale 40 odsto za tri dana

Cene akcija japanskog industrijskog giganta i u četvrtak su zabeležile oštar pad, treći dan zaredom.Tako je vrednost Tošibe danas manja za 40 odsto u odnosu na 26. decembar.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply