Samsung razmatra otvaranje fabrike u SAD-u

Samsung razmatra otvaranje fabrike u SAD-u

Samsung navodno razmišlja da izgradi novo proizvodno postrojenje u SAD za kućne uređaje, što bi moglo biti odgovor na pretnju predsednika SAD Donalda Trampa oko dodatnih taksi na proizvode proizvedene u inostranstvu za potrošače unutar SAD.

Pojedine kompanije sada razmišljaju o izgradnji fabrika unutar SAD kako bi izbegli ove poreze, a veruje se da je jedna od njih Samsung. Izveštaj napominje da Samsung još nije odlučio o obimu investicije, tako da za sada nije jasno koji uređaji će se proizvoditi u SAD, kao i u kom obimu. Podsetićemo da je Samsung do sada potrošio 17 milijardi dolara na fabriku čipova u Ostinu, u državi Teksas.

Kompanija nije komentarisala izveštaj Reutersa, ali je poručila da će nastaviti da procenjuje nove investicione potrebe u SAD koje bi najbolje mogle da služe korisnicima. Važno je napomenuti da kompanije sa sedištem u Koreji nisu direktno ugrožene novim najavljenim merama predsednika Trampa, ali one preduzimaju preventivne mere.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Rok plaćanja poreza na imovinu pomeren na 17. februar
Next Reckitt Benckiser želi da preuzime Mead Johnsona

You might also like

Kompanije 0 Comments

Napred nudi 1.501 RSD u ponudi za preuzimanje Energoprojekta

Napred i firme koje zajednički sa njim deluju, dali su ponudu za preuzimanje preostalih 64,68% akcija Energoprojekta.

Kompanije 0 Comments

Rusija odlučila da proda 10,9 odsto udela u Alrosi

Ruska vlada je odlučila da proda 10,9 odsto akcija proizvođača dijamanata “Alros” na Moskovskoj berzi, gde se već kotiraju vrednosni papiri ove kompanije, prenosi ruski dnevni list Vedomosti pozivajući se

Banke i finansije 0 Comments

Banke zaradile na nižim kamatama i otpuštanjima

Banke su prošlu godinu završile sa plusom od 61,2 miliona evra, ali su prihodi od kamata, koje su im uvek donosile najveću dobit, smanjeni za 6,3 odsto, dok im je

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply